Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 07.11.2013.
13:55
Vestionline A

SKOJ organizuje protest protiv "Ravne gore"

Savez komunističke omladine Jugoslavije pozvao je svoje članove i pristalice da se okupe ispred zgrade Radio televizije Srbije u nedelju 10. novembra u minut do 12 i dignu glas protiv serije "Ravna Gora" čije emitovanje počinje te večeri.

Plakat za protest protiv serije i Radoša Bajića
 

SKOJ smatra da je reč o pokušaja falsifikovanja istorije i kažu da je "smešno očekivati da će serija 'Ravna gora' Radoša Bajića biti pokušaj objektivnog prikazivanja razdoblja Drugog svetskog rata kod nas".

"Sam Radoš Bajić je od ranije poznat kao simpatizer Ravnogorskog pokreta i suludo je pomisliti da će se u njegovoj seriji Ravnogorski pokret prikazati objektivno. Jedino moguće objektivno prikazivanje, po zlu čuvenog, Ravnogorskog pokreta je kao pokreta krvničkih narodnih neprijatelja i slugi okupatora", smatraju članovi SKOJ-a, organizacije koja je obnovljena 1992. godine kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije.

Serija na RTS od nedelje
 

Oni kažu da Bajićev pokušaj mirenja četnika i partizana predstavlja reviziju istorije koja za konačni cilj ima potpunu rehabilitaciju Ravnogorskog pokreta i "blaćenje slavne Narodnooslobidalačke borbe i naše revolucije, što je proces koji je u Srbiji već prilično odmakao" i poručuju putem svog sajta: "Zaustavimo emitovanje serije 'Ravna gora!' Zaustavimo rehabilitovanje narodnih neprijatelja!"

Glumac Lazar Ristovski, koji u seriji tumači lik brigadnog generala Bore Mirkovića, kaže da je posle 300 filmova o partizanima "fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.11.2013. 14:15
Si*ajte SKOJ-evci i sve komunjare izdajnicke!!! ZA BOGA I SRBIJU SLOBODA ILI SMRT!!!!!
Četvrtak 07.11.2013. 14:21
Narodnih neprijatelja kog naroda? Ako se ne varam, komunisti su anacionalni. Ako je lazov po definiciji covek koji osporava istinitu izjavu kako se zove covek koji osporava pravo govora? To je upravo ono sto se radi sa serijom koja jos nije rekla ni jednu svoju epizodu. Sve ovo podseca na hitlerov bunker maja 45' godine kada su ljudi odbijali da izadju iz njega i pre odabrali samoubistvo nego da saznaju drugu stranu medalje koja se zvala nacional-socijalizam.
Četvrtak 07.11.2013. 14:55
Морају да некако сакрију истину у чијим су вилама и становима, од кога су их отели. Да сакрију истину о забрани повратка око седамдесет хиљада протераних српских домаћинстава на Косово и Метохију. Да сакрију забрану повратка око тридесет хиљада српских породица у Тетовски, Гостиварски и Дебарски крај. Да сакрију скоро сто хиљада стрељаних српских свештеника, интелектуалаца и домаћина од 1944. наовамо. Да сакрију предају КиМ Шиптарима, Барање, Далмације и Крајине Великој Хрватској, Босне и Херцеговине, стварање вештачких нација (Македонаца, Црногораца, Бошњака) и и још много тога. Равна Гора победити мора!! За Васкрс Србије! С вером у Бога за Краља и Отаџбину!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online