Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 07.11.2013.
06:40
rts.rs A

"Ravna gora neće podeliti Srbiju"

Lazar Ristovski rekao je, gostujući na RTS-u, da će "Ravna gora" biti jedna od onih serija koje je RTS znao da pravi u prošlosti. Srpski glumac ne smatra da će serija stvoriti nove podele i kaže da bi, pošto je o partizanima napravljeno oko 300 filmova, bilo fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima.


Lazar Ristovski glumiće u novom ostvarenju Radoša Bajića "Ravna gora"
 

Za tri dana počinje emitovanje serije Ravna gora, a u njoj će Lazar Ristovski glumiti generala Boru Mirkovića, jednog od organizatora puča 27. marta 1941. godine, nakon kog je kralj napustio zemlju.

"Ovo nije priča samo o Draži već o srpskim podelama"

Ristovski kaže da ovo nije priča samo o Draži Mihajloviću, već o jednom intrigantnom vremenu i srpskim podelama.

"Duško Kovačević ima onu knjigu o 20 srpskih podela, ali ja, nažalost, mislim da mi imamo mnogo više. Jedna od tih podela je i ona na četnike i partizane. Pošto je o partizanima napravljeno oko 300 filmova, mislim da bi bilo fer napraviti stotinak ostvarenja ne samo o četnicima, već i o Prvom svetskom ratu i Balkanskim ratovima“, kaže legenda srpskog glumišta.

"Kada se govori o ovoj seriji prvo treba pomenuti Radoša Bajića, koji je napisao sjajan scenario, odlično izrežirao i izvukao sve što se moglo izvući iz sjajnih glumaca koje je okupio. Mislim da je napravio sjajan rezultat“, istakao je Ristovski.

Govoreći o liku kojeg glumi, Ristovski kaže da je brigadni general Bora Mirković bio, pre svega, veliki patriota.

"O njemu se vrlo malo zna. Učestvovao je u Balkanskim ratovima, Prvom, ali na neki način i u Drugom svetskom ratu. Dakle, čovek koji je ceo svoj život posvetio Srbiji na najmoralniji i najispravniji način", objasnio je srpski glumac.

On je nažalost, kako Ristovski kaže, doživeo tragediju kada je polomio obe noge, a Englezi su ga evakuisali u Egipat.

"Bio je engleski čovek. Da ne kažem špijun, pošto je to nekad ružna reč. Ali on jeste bio na neki način engleski čovek i on je čovek koji je organizovao taj 27. mart. Uprkos svemu, bio je veliki patriota i general", ističe Ristovski.

Pogledajte trejler za novu seriju koja ove nedelje kreće na Radio televiziji Srbije:

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.11.2013. 08:02
srbije ne može da bude VIŠE podeljena, nego što je sada...
Četvrtak 07.11.2013. 09:20
Кад се само сетим колико су у прошлости величали усташе ("Браћа по матери", рецимо), где је играо онај издајник свог рода који се изругивао и Св. Сави а сада се чуди шта га је снашло у животу! А о партизанима су биле саге. И када је год нека сцена о православљу и Србима, увек у неком мраку, пећинама, у неком диму ..... А зна се да су усраше и партизани сарађивали и чували се. Па није забележен ниједан покушај ослобађања Јасеновца, о чему ми даље да причамо о партизанима и некаквим херојима, а у ствари, братоубицама !!!??
Četvrtak 07.11.2013. 11:40
Stotinak srpskih filmova? Pa nemojte tako, vama verovatno nije poznato da je prefiks 'srpski' u Srbiji danas zabranjen, sem ukoliko ne stoji uz neku pogrdnu rec. Ovde su ne samo pozeljni nego i ozakonjeni neki drugi pojmovi poput bosnjackog, crnogorskog, hrvatskog, posebno ako stoje uz imenicu 'narod' i 'jezik'. Neko ce pomisliti da ste Srbi pa ce vas apsi Ivica Gljivica. Kazete, engleski spijun - srpski patriota? Pa cekajte, da nije stamparska greska u pitanju? Svaka vam cast na seriji ali nemojte molim vas i vi da mirite, prikazite ljudima istinu pa neka oni sami odluce da li ce da se mire sa njom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online