Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.12.2018.
11:30
blic.rs A

Darko Lazić nakon 47 dana prohodao!

Kako "Blic" saznaje, pevač je juče napravio prve korake uz pomoć fizioterapeuta, a počeo je da vežba u sali, gde će ubuduće imati elektroterapije.

instagram/lazardarkovic91
Darko Lazić (Foto: Arhiva)

Darko Lazić sve je boljeg zdravstvenog stanja. Iako je pre 47 dana doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, pevač je juče uz pomoć štaka i tima lekara u banji u Mladenovcu prvi put uspeo da napravi nekoliko koraka. Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko dana bio nezamisliv.

- Darko je danas prvi put napravio nekoliko koraka uz pomoć dve potpazušne štake sa dodirnim lažnim osloncem na operisanu nogu i to u kinezi-sali. Od danas je počeo da vežba u sali i tamo će ubuduće imati elektroterapiju - kaže za “Blic” odeljenski lekar, doktor Miloš Poleksić.

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

- Zbog vrste ugrađene proteze, Darko neće smeti, osim lažnog oslonca, da ima oslonac na operisanu nogu sve do 20. decembra. Potom će se uraditi RTG snimak i konsultovati nadležni ortoped radi daljeg povećanja oslonca na operisanu nogu - kaže nam dalje lekar.

Doktor je Darku prepisao i novu terapiju, a osim elektroterapije i kineziterapije koju je do sada imao, Darko će svakog dana imati i radnu terapiju. Inače, kako dalje saznajemo, od petka je sa pevačem u rad uključen i logoped. Zbog traumatskih povreda glave koje je dobio u saobraćajki, doktori su smatrali da je potrebno da stručno lice isprati situaciju i rezultati su zasad sjajni.

- Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad logoped koji sa njim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostike. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave - dodaje dalje doktor Poleksić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online