Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
06:40
S. Đurić - Vesti A

Na Evrosong iz naftalina

Predstavnik Srbije na 63. Evrosongu, koji se u maju održava u Portugalu, biće izabran na festivalu Beovizija. Manifestacija će biti održana 18. ili 20. februara u Centru Sava u zavisnosti od slobodnog termina u ovoj dvorani, i trajaće jedan dan, a u borbu ulazi 17 kompozicija.

N. Durović
Opet ja: Maja Nikolić

U konkurenciji za odlazak u Lisabon su: Ivan Kurtić (pobednik prve sezone Pinkovih zvezda), Boris Režak, Danijel Pavlović (brat Marije Šerifović), Sanja Ilić i Balkanika, Srđan Marjanović, grupa Osmi vazduh i drugari, Dušan Svilar, Saška Janković (učesnica Prvog glasa Srbije), Koktel Balkan, Lana i Aldo, Sevdah bejbi, Lord, Igor Lazarević, Maja Nikolić, BASS, Viber i di-džej Niko Bravo, Rambo Amadeus i Beti Đorđević.

Prema novom pravilu bira se kompozicija, a izvođač može i da se promeni.

I pre nego što je zvanično saopšten spisak takmičara u javnosti su počela da se lome koplja oko toga ko se i kako se našao na ovom spisku.

Najstariji učesnici

Kada je saopšten spisak izvođača najveća zamerka su bile godine takmičara. Naime, Blagica - Beti Đorđević ima 71 a Leo Martin 75 godina. Ali, najstariji učesnik u istoriji Evrosonga bio je Engelbert Hamperdink koji je 2012. predstavljao Veliku Britaniju u Bakuu. On je na dan takmičenja imao 76 godina i 24 dana, a upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji učesnik Evrosonga ikad. Iste godine Rusiju su predstavljale Buranovskije Babuške, grupa od osam baka, od kojih je najstarija Alekseja Pugačeva imala 76 godina. Vesele bakice zauzele su drugo mesto u Bakuu.

- Selekciona komisija u kojoj su bili svi muzički urednici RTS, sedela je dva dana, preslušala sve pesme i napravila rang listu od 17 kompozicija koje su zadovoljile kriterijume. Od srpskom predstavniku odlučivaće petočlani žiri i publika koja će glasati SMS porukama, a odnos će biti pola-pola. Da bi se zaštitili od uticaja, imena članova žirija biće strogo čuvana tajna. Pored takmičarskog, na Beoviziji će biti i revijalni deo programa. Iako ovaj festival ima nedostataka i pratili su ga skandali, nismo odustali od njega. Pa i Marija Šerifović je pobedila na Beoviziji - rekla je urednik Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević.

Kao nosilac prava na izbor srpskog predstavnika za Evrosong RTS ima pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu pesmu ili izvođača.

- Iako sam poznata po baladama, Graja i ja smo odlučili da sada pevam brzu pesmu. Imaću i scenski nastup i prvi put ću igrati na bini. Drago mi je što se Beovizija vraća, jer mislim da zaslužujemo ovakav izbor - kazala je Maja Nikolić koja se takmiči sa pesmom "Zemlja čuda" Vladimira Graića Graje.

Mili odustao

Dan pre zvaničnog objavljivanja spiska takmičara mediji su pisali da se u konkurenciji za srpskog predstavnika nalazi i popularni bend Miligram.

Kompozicija Aleksandra Milića Milija prošla je među 17 najboljih, ali je muzičar odlučio da pesmu povuče iz takmičenja.

- Ljudi iz RTS-a su me pozvali kao najtiražnijeg autora dok su razmišljali da dodele jednom kompozitoru da radi pesme za Evrosong. Da je tako bilo rado bih pristao, ali ovako ne. Mislim da je festival za neafirmisane ljude da se njima pruži šansa - rekao je Mili za beogradske medije.

I Leo Martin je trebalo da nastupi sa bendom BASS, ali kompozitorka pesme "Umoran" Sofija Milutinović kaže da to nije definitivno.

- To za Lea je nezvanična informacija. Tek 5. februara treba da odlučimo ko će da peva pesmu i još tražimo izvođača - kazala je Sofija.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online