Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.07.2016.
07:45
S. Đurić - Vesti A

Kradu sve od gaća do pepeljara

Gordana Goca Lazarević opljačkana je pre neki dan u rođenoj kući. Na sreću, nije se srela sa lopovom oči u oči, jer ni sama ne zna kako bi u takvoj situaciji reagovala.

Z. K. Munja
Ne oseća se sigurno: Goca Lazarević

- Kako je moglo da bude, još sam i dobro prošla. Moglo je biti mnogo gore da sam se srela s njim. Strašno je kad ti neko nepoznat uđe u kuću dok si ti u njoj. Sva svetla su bila upaljena, TV je radio i bio pojačan, ali ga to nije zaustavilo. Lopov je došao sa terase, upao je u moju kuću i pokupio ono što je zatekao na stolu, između ostalog i novi ajfon. Nije mi toliko žao telefona koliko slika sa turneje po Australiji koje su u njemu. Nisam videla provalnika, ali sam imala osećaj da je neko u kući dok si ti u njoj je užasan. Strašno je to što je došlo vreme da u sopstvenoj zemlji nisi siguran i slobodan - kaže Goca Lazarević, koja veruje da je u pitanju neki narkoman. I nije prvi put da je bila na meti provalnika, ali je ranije nepozvane goste imala kad nije bila u kući.

Lopovi često biraju domove poznatih ličnosti, valjda verujući da oni imaju više para, a na meti su i pevači i glumci. Dragica Radosavljević Cakana samo je na nekoliko sati sa suprugom napustila kuću, što je bilo dovoljno da je opljačkaju.

- Bila sam u šoku kada smo po povratku zatekli ispreturane stvari po celoj kući. Odneli su nam nakit, satove, garderobu, oružje i drage uspomene. Ma samo da sam naletela na lopove, svašta bi bilo. Iako imam postavljene kamere, džaba je - rekla je tada Cakana, koja je posle pljačke postavila nov sistem za zaštitu. Na meti lopova bio je i Andrija Era Ojdanić. Dok je on bio na imanju u Lisoviću kao učesnik rijaliti programa Farma, lopovi su opljačkali njegovu kuću u selu Leskovac kraj Stepojevca. I to nije bilo prvi put. Jednom prilikom lopovi su mu odneli čak i gaće.

Nadzor, alarmi i čuvar

Kuća Vesne Zmijanac na Bukulji nekoliko puta je bila na meti lopova. Zato je ona kuću obezbedila video-nadzorom i alarmima, a angažovala je i čuvara da obilazi njeno imanje. I pored toga lopovi su uspeli da provale u njenu kuću, ali nisu stigli ništa da ukradu. Ipak, za nju je mnogo veći šok bio kada je sredinom prošle godine shvatila da je potkradaju radnici koji su bili zaposleni kod nje i u koje je imala bezgranično poverenje. Oni su je pljačkali mesecima, a da ona ništa nije primećivala. Tek kad su joj nestale brendirane haljine iz ormana, ustanovila je da joj nedostaju i skupocene vaze, pepeljare, tašne, cipele i zlatni nakit.

- Žalim što pare ne držim u gaćama, kao i što sve zlato nisam poklonio ribama! Uvek sam govorio da meni mogu zub da izvade, ali dinar nikako - rekao je tada Era.

Lopovima ništa nije bitno osim plena, pa pljačkaju gde stignu. Tako su pre neku godinu upali u stan Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica i iz njegovog doma odneli četiri ručna sata, dva laptopa, prstenje i revolver koji je pripadao njegovoj suprugi Slobodanki Caci Aleksić. Čuvena glumica Seki Sablić na meti pljačkaša bila je dva puta. Prvi put su je napali nasred ulice u po bela dana u Beogradu i s vrata joj strgli zlatni lančić, a potom su opljačkali njenu vikendicu u mestu Rose kod Herceg Novog. A, odneli su sve što su mogli - kućne aparate, televizor, veš-mašinu, frižider, pa je ona morala ponovo da kupuje kompletnu belu tehniku za vikendicu.

Pokrala ih spremačica

Glumca Tarika Filipović i njegovu porodicu tri godine je potkradala spremačica Anica. Oni nisu ništa slutili, dok je ona iz kuće malo po malo iznosila nakit i 20. 000 evra.
- Otkrila je moja tašta Fehima kada nam je iznenada došla u posetu. Primetila je da se Anica čudno ponaša. Otišla je da proveri njen svoj novčanik i shvatila da joj je falilo 100 kanadskih dolara i zlatan prsten. Anica je vrlo brzo sve priznala i završila je u policiji - rekao je Tarik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online