Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.05.2016.
08:50
E. V. A

Vaskrs s porodicom i na tezgama

Brojne poznate ličnosti Vaskrs su proslavile u krugu porodice uz vaskršnja jaja i bogatu trpezu. I dok jedni tog dana ne žele da rade, jer smatraju da se Vaskrs praznuje uz porodicu, ima i onih pevača koji ne odbijaju tezge, pa rade i tog dana.

Instagram/nikolarokvic
Na okupu: Marinko Rokvić sa suprugom, sinovima i njihovim porodicama

- Pričestio sam se posle posta, a potom smo praznik proslavili u krugu porodice. Bojana i ja smo srećni, čekamo devojčicu i mnogo se radujemo detetu. Vaskrs me uvek podseća na detinjstvo i sećam se kako smo brat Marko i ja kao klinci jedva čekali da mama ofarba jaja, a na Vaskrs smo ustajali pre roditelja i onako uz bratski rivalitet polupali skoro sva jaja - priča Nikola koji će običajima i poštovanju tradicije učiti i svoju ćerkicu.

Veliki sam radnik

- Radujem se svakom prazniku, posebno Uskrsu. Međutim, moj posao je takav da već godinama praznike provodim radno, ali se trudim da ispoštujem i običaje. Veliki sam radnik i ne smeta mi što sam morala da pevam za Uskrs, jer uživam u svakom nastupu, pa i ovom na Vaskrs u Bijelom Polju. A porodica je navikla na moj posao i znaju da ću im sve nadoknaditi - kaže Jadranka Barjaktarović.

- Uskrs obeležavam sa porodicom, a ove godine zbog moje svirke svi smo bili u Budvi nekoliko dana. Bitno mi je da spojim lepo i korisno, a najvažnije je da su moji najbliži sa mnom. Sonja je pre našeg puta ofarbala jaja koja smo poneli sa sobom tako da nam uskršnja jaja nisu falila na trpezi. Obožavam da razbijam jaja, to me baš zabavlja, posebno što uvek izaberem najtvrđa i budem najbolji - kaže Aca Lukas.

Poput njega i Rada Manojlović je ove godine bila zauzeta nastupima, pa je za farbanje jaja i pripremu praznične trpeze bila zadužena njena sestra.

- Teško mi je što na ovaj praznik dolazim u rodnu kuću kao gost ili put namernik između nastupa, ali šta da radim, takav mi je posao. Jako volim Vaskrs i uvek me podseća na detinjstvo kada smo sestra i ja sa nanom farbale jaja, a baka nas je uvek malo mazala crvenom bojom po obrazima da budemo rumene i zdrave cele godine. Žao mi je što je Vaskrs poslednjih godina postao nekako megalomanski, što se izgubila suština, a to je mir i spokoj. U mom Četerežu je drugačije, kao da je vreme stalo u mom selu. Mi na estradi smo se malo pogubili u tom ludilu i brzini u kojoj živimo - kaže Rada.

Anđelka Prpić za praznike se posvetila porodici i malo odmorila od snimanja sitkoma "Andrija i Anđelka".

- Moj sin Jakša dovoljno je porastao da shvati značaj praznika, pa je u našoj kući proslava Vaskrsa postala zanimljiva, od farbanja do kucanja jajima. Kod nas važi pravilo - samo neka je veselo. Jakša je još mali, ali ga u skladu sa njegovim godinama učim tradiciji i obačajima u kojima on kao dete uživa - rekla je Anđelka.

I njen mladi kolega i glumac Aleksandar Radojičić praznike je proveo neradno uz porodicu i prijatelje.

- Uskrs je najveći pravoslavni praznik i meni izuzetno važan. Vernik sam, poštujem praznike i običaje i smatram da na Vaskrs ne treba raditi. Vera je za mene nešto lično i izuzetno važno, smatram da nije bitno koliko često idete u crkvu već koliko poštujete veru i da se u raznim životnim situacijama pokažete kao vernik - rekao je Aleksandar Radojičić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online