Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.06.2015.
08:54
V. Tasić - Vesti A

Grčevita borba za svaki dinar

Situacija na estradi, kao tvrdi većina pevača, nikad nije bila gora. Tezgi je sve manje, honorari sve niži, pa se mnogi grčevito bore za svaku paru koju mogu da zarade. U borbi da se plate osnovni životni troškovi mnogi se okreću raznim alternativnim poslovima kako bi zaradili dodatni dinar. I dok su ranije otvarali kafane i kafiće jer je to bliskom njihovom poslu, sada sve manje biraju dodatne poslove.

Z. K. Munja
I ja jedem kebab: Milica Todorović

Mina Kostić već mesecima razmišlja o tome šta bi još mogla da radi pored pevanja. Njena ćerkica Anastasiju na jesen polazi u školu, pa su troškovi sve veći, a posla i para sve manje.

- Treba mi samo 1.000 evra da detetu sredim sobu i da je prilagodim školskim obavezama. Treba novca za knjige, garderobu i još mnogo toga. Pošto nisam od onih koji samo sede i kukaju, rešila sam da nešto preduzmem. Prvo sam htela da otvorim butik za decu, ali sam smislila povoljniju i atraktivniju varijantu. Moja Anastasija ima gomilu garderobe koju je prerasla, a koju je obukla samo jednom. Sve je skupo plaćeno, kvalitetno i lepo, pa zašto to ne bih prodavala? Ljudi bi mogli svojoj deci da priušte lepe stvarčice za malo para. Sama brinem o svom detetu, snalazim se kako znam i umem i nijednog poštenog posla se ne stidim. Baš me briga šta će ko da kaže, meni je najvažnije da mom detetu obezbedim lep život - iskrena je Mina.

Iako mnogi to neće da priznaju, sve je manje onih koji od pevanja mogu da žive, pa gledaju kako da dodatnim poslom obezbede egzistenciju sebi i svojim porodicama. Za novim izvorima prihoda tragaju i oni koji nemaju posla i novca, kao i oni koji dobro zaraduju.

Aca Lukas je već nekoliko puta ulagao u otvaranje butika, a poslove je vodila njegova supruga Sonja. Vesna Zmijanac izdaje stanove i tako obezbeđuje siguran dodatni prihod, dok je Šaban Šaulić pre neku godinu otvorio kafe - poslastičarnicu, a posao je prepustio deci.

Tajanstvena Vanesa

Vanesa Šokčić je pokrenula pre nekoliko godina posao sa tekstilom. Šta to u stvari znači, ne želi da pojašnjava.
- Ako kažem nešto više, neko će mi odmah prebaciti da glumim modnog kreatora, stilistu, ili ko zna šta. Zato ćutim, radim i ne pravim nikakvu frku oko toga - kaže Vanesa.

- Prvo smo posao vodili mi, pa smo lokal dali u zakup, ali biznis nije išao onako kako smo želeli. Ne kaže se džabe da tuđa ruka svrab ne češe. Zato sam ja, sa bratom i sestrom, uzela stvar u svoje ruke i posao je lepo krenuo - kaže Ilda Šaulić, koja je pored pevanja i do sada radila razne poslove. Između ostalog, sa sestrom Sanelom je držala turističku agenciju koja se bavila prodajom avio-karata.

U biznis sa hranom krenula je Milica Todorović u čijem kiosku se prodaje kebab, a ubrzo za njom sličan lokal otvorio je i Milan Dinčić Dinča, samo što on prodaje leskovačke specijalitete sa roštilja.

Verica Šerifović se opredelila za kolače, pa je otvorila poslastičarnicu uz podršku i pomoć ćerke Marije jer gorak život u Srbiji valja zasladiti, a kako najbolje nego lepim i ukusnim kolačima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online