Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.03.2015.
10:10
D. Dušanić - Vesti A

Uskoro duet sa Cecom?

Nedavno je Saši Matiću (36) i Severini Vučković (42) uručeno priznanje "Vesti" koje su dobili za duet "More tuge" u našoj tradicionalnoj anketi za najbolju pesmu u 2014. u kategoriji zabavne muzike po glasovima njihovih kolega pevača.

Z. K. Munja
Raspoložen za saradnju: Saša Matić

- Meni je ovo plaketa značajna, pošto sam je dobio ne samo kao interpretator, već i kao autor nagrađene pesme. Numera "More tuge" mi je veoma draga, ona je moje prvo autorsko delo koje je izašlo u javnost nekako na velika vrata. I naravno, moram da napomenem, da su za njen uspeh zaslužni i tekstopisac Miloš Smiljanić Žuća i aranžer Dejan Abadić - kaže Saša i dodaje da sa Žućom radi punom parom na novim pesmama.

Kako odlučujete koju pesmu ćete zadržite za sebe, a koju ponuditi drugim pevačima?
- Pesme radim, pa ih radim. Koju ću na kraju ja snimiti, ne znam ni sam. Ako smatram da bi bila dobra za mene, ostavim je negde sa strane, mada to ne znači da će se ona naći na narednom albumu. Meni je važno da Žuća i ja u tandemu stvaramo i da već imamo lep broj dobrih, kvalitetnih pesama. Ko će ih otpevati, videćemo.

Priča se da ćete snimiti zajedničku pesmu sa Ministarkama?
- Videćemo, ne bih još o tome dok ne bude sve utanačeno. Naći ćemo se uskoro u studiju pa ćemo videti da je pesma koju imamo odgovarajuća. Inače, nisam ja autor te numere.

Do sad ste snimili duete sa Seve, Jelenom Karleušom, Radom Manojlović, hoćete li ukrstiti glas i sa Cecom Ražnatović?
- Sa Cecom sam, pre svega, dobar prijatelj i nas dvoje smo već pričali o tome. Voleo bih ja, baš kao i ona, tako da je moguće da će uskoro biti neke naše zajedničke numere. Ali, o tom potom, neću ništa unapred da govorim.

Gde biste voleli da se pojavite, a još niste imali prilike?
- Jednog dana, možda, na Evrosongu.

Nisam ničija zamena

U Skoplju ćete 14. marta zapevati na zajedničkom koncertu sa Anom Bekutom i Šabanom Šaulićem. Da li ste uskočili kao zamena za Harisa Džinovića?
- Nisam ja ničija zamena. Sa Anom i Šabanom sam već nebrojeno puta radio, kao što sam sarađivao i sa Banetom Obradovićem i njegovom Melos estradom, koji organizuju koncert. Bane me je pozvao, ponudio da nastupim sa Bekutom i Šaulićem, ja prihvatio, a niko nije pominjao da ću nekoga zameniti - odgovara Matić.

Da li naplaćujete pesme?
- Radim za sebe, svoje prijatelje, ali je komponovanje, ako mogu tako da kažem, i moj drugi biznis. Naravno, mislim pored pevanja. Znači, prodajem pesme i naplaćujem svoj autorski rad. Meni se to dešava kad kao izvođač uzmem pesme od drugih autora.

Da li vas kolege saleću i traže od vas pesme po svojoj meri?
- Pitaju i ja sam raspoložen da sarađujemo. Mislim da je i njima čast da zapevaju pesmu koju sam ja komponovao. Nije sad po onoj narodnoj - Ciga svoga konja hvali, ali zaista Žuća i ja imamo kvalitetne numere. On je najzaslužniji što sam se ozbiljnije posvetio autorskom radu, terao me je da se ozbiljnije posvetim komponovanju, a ja sam odlagao, vadio se da imam brojnih obaveza. Žuća je bio uporan i tako sam se prihvatio posla, krenuo u ozbiljan rad. I hvala mu na tome!

Goran mi je drugar

Zašto ste pesmu "Dobro mi je" dali baš Goranu Gluhakoviću i OK bendu?
- Možda je ta numera mogla da bude i za mene, ali otišla je OK bendu i ne žalim, naprotiv. Snimio je Goran, što je za mene isto kao da sam je ja otpevao. Jer, nas dvojica smo bliski drugari već godinama, on je jedan od mojih najboljih prijatelja na estradi. Možda to za druge nepoznanica, ali znam ja! Žuća mi reče da ta kompozicija ima već preko milion i po pregleda na Jutjubu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online