Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 15.11.2014.
08:17
D. Dušanić - Vesti A

Mladi lavovi protiv starih vukova

Festivali su nekada bili dobra prilika za mlade pevače da izađu iz anonimnosti. Neki najpopularniji pevači - od Kemala Montena do Cece Ražnatović - upravo su na festivalima napravili prve profesionalne korake na muzičkoj sceni. Ali, poslednjih godina ovakve manifestacije postale su prilika i da se dobro zaradi, pa su se, recimo, na Grandov festival, poznatom po izdašnim nagradama, prijavljivali i prekaljeni pevači. Ali, šta će biti ove godine kada je kompletan prihod sa festivala ide u humanitarne svrhe.

Boro Drljača se ne predaje i ne odustaje
 

- Mnoge moje kolege smatraju da na festivalu treba da učestvuju mlađi pevači za koje je to dobra odskočna daska za karijeru. Ali, smatram da mora da bude i nas starijih i iskusnijih kako bi manifestacija bila kvalitetnija. Pre četiri godine takmičila sam se sa pesmom "Lepi moj" koja je postala hit, pa se pripremam za ovogodišnji Grand festival - rekla je Snežana Đurišić, dok Šaban Šaulić izbegava takmičenja.


- Ne volim da se nadmećem, pa neću biti među izvođačima. Imam nekoliko pesama koje sam napisao, a jedna je baš po meri Aleksandre Prijović. Ukoliko ona bude pristala da sa njom se prijavi, onda ću i ja biti učesnik festivala kao autor - kaže Šaban.
 

Odložen Pinkov festival

Do dugo očekivanog obračuna Granda i Pinka na festivalskim daskama ipak neće doći. Kad je Saša Popović obelodanio kada će održati Grandov festival, odmah su usledili bombastični naslovi u novinama da i RTV Pink u decembru ponovo organizuje svoj Pink festival, ali ovog puta zimsku verziju. Međutim, nakon ovih najava u ružičastoj televiziji su zaćutali, za sada su odlučili da svoj festival odložen dok ne prođu novogodišnji praznici.

Zorica Brunclik žali što nije pobedila pre nekoliko godina s numerom "Zakletva", a zbog nedavno održanog koncerta u Beogradskoj areni o festivalu nije ni razmišljala.


- Stari vuk uhvatiće se u koštac sa mladim lavovima! - najavljuje Boro Drljača svoje učešće i otkriva da će se takmičiti s pravom, narodnom pesmom.


- Ovi klinci će mahom da pevaju moderne pesme, a ja sam spremio za festival pravu, narodnjačku pesmu. Videćemo šta će se više dopasti publici i žiriju - kaže Drljača, dok Dejan Ćirković Ćira kaže da su njemu festivali super, iako još nije osvojio nijednu nagradu na Grandovoj manifestaciji.


- Nisam se okitio nagradama, ali sam bio uspešan jer su moje festivalske pesme postale popularne i donele su mi brojna gostovanja i pare. Za mene je festival sjajna prilika za promociju pesme - kaže Ćira.


- Ja sam se takmičio kada sam imao devet- deset godina, a poslednji put na festivalu sam nastupao sa 16 godina. Pokazao sam davno šta znam, pa me festivali ne zanimaju, to je ipak za mlađe pevače - smatra Jašar Ahmedovski. Njegov mlađani kolega Darko Lazić ima nekoliko pesama, ali još ne zna s kojom će se prijaviti na Grandov festival.


- Voleo bih da učestvujem s dobrom narodnom numerom, pa sam angažovao Slavka Stefanovića Slavkonija da mi napiše baš takvu pesmu - kaže Lazić.


I dok on veruje da će mu Slavkoni najbolje "uzeti meru", kompozitorev sin Joca nije se oslanjao na očevo, već na sopstveno znanje i kompozitorsku umešnost.
- Prijavio sam pesmu koju sam sam komponovao. Reč je o duetu, ali neću još da otkrivam sa kim ga izvodim - kaže Joca Stefanović.

Goca se predomislila

- Nameravala sam da se prijavim za Grandov festival, ali sam se predomislila. Pre pet-šest meseci snimila sam pesmu "Ćirilica", pa mi je žao da je bacim u zapećak zbog festivalske pesme. Danas nije lako naći kvalitetnu numeru, pa kad još za nju daš nekoliko hiljada evra, eventualno snimiš spot i uložiš još toliko, onda ne želiš da tek tako zanemariš uloženo vreme, trud i novac. Da sam bila mudrija i razmišljala unapred, verovatno bih sa "Ćirilicom" konkurisala za festival, ali šta je, tu je - iskrena je Goca Lazarević.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 09:40
Boro Drljača je vepar a ne stari vuk...
Utorak 25.11.2014. 14:58
evo ovde vidim kako vuk postaje vepar, niko se ne ljuti, a kada ga neko naziva govedjem, onda prsti od negativnih komentara, dve mere, dva zakona, kako god, govece ili vepar, isto mu dodje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online