Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.11.2013.
14:56
V. Tasić - Vesti A

"Spiskao sam milione"

Miroslav Radovanović (67), pevač iz Čačka, nekada je žario i palio svojim hitovima širom sveta. Poziva za gostovanja je bilo u izobilju, pare su pljuštale kao kiša. Njegov hit "Ti si žena mog života" otvorio mu je mnoga vrata i obezbedio visoke honorare o kojima danas može samo da sanja.

Još čuva svoje ploče: Miroslav Radovanović

Poslednjih godina, izmučen teškom bolešću, sa invalidskom penzijom od 13.500 dinara (manje od 120 evra) jedva sastavlja kraj sa krajem i kaje se što u vreme kad je bio uspešan i dobro plaćen, nije razmišljao o budućnosti.


- Živeo sam boemski - muzika, kafane, društvo, ludilo... Bilo je posla i para kao pleve. Trošio sam, pijančio, ludovao. Dugo sam radio sa Šabanom Šaulićem, a on je bio boemčina i po. Ljudina. Ali, za razliku od mene, bio je umeren.

- Jedno vreme smo toliko ludovali da nismo znali šta ćemo sa sobom. Sećam se, jednom smo iznajmili helikopter da u njemu preletimo Nijagarine vodopade, onako, iz obesti. Kao od šale smo tu kratku vožnju platili 10. 000 dolara! Nismo ni trepnuli - priseća se Radovanović.
 

Teška bolest

- Najveća muka je bila bolest. Sreća što sam prestao da pijem, inače me odavno ne bi bilo. Kada mi je dijagnostikovan kancer bešike i da je tumor zahvatio bubreg koji će morati da bude odstranjen bio sam u šoku. Izvadilo me je to što sam vesele prirode, što nisam plašljiv čovek. Još pre bolesti, nestalo je para, nestalo je posla. Operisan sam, prošlo je od tada još malo pa pet godina i dobro se osećam. Dok sam imao, pozajmljivao sam ljudima po 1.000-2.000 maraka čim se požale, ali kada je meni trebalo svi su netragom nestali! - kaže Miroslav.

Koliko ste para potrošili na piće?
- Milione! Pijančio sam do besvesti. Nikada neću zaboraviti jedan let preko okeana sa Šabanom i još jednim drugarom koji je danas pokojni. Krenuli smo iz Beograda za Čikago i tokom leta nas trojica slistili smo 11 flaša viskija. Onda je neko od nas zaključio da je u avionu zagušljivo i da bi trebalo da izađemo na terasu! Poustajali smo i krenuli, a jadna stjuardesa jedva je uspela da nas obuzda da ne napravimo cirkus.

- Ma svega i svačega je bilo. Jednom me umalo nisu uhapsili jer sam bacio "bombu" u avionu tokom leta! Šaban i ja ispraznili flašu viskija, pa pobacali bombe, što su zapravo bili upaljači koji su napravljeni kao bombe kašikare a koje smo dobili na poklon u Frankfurtu. Pravo je čudo kako stjuardesu srčku nije strefila kada sam usred aviona bacio bombu među putnike.

Kad vam je sreća okrenula leđa?
- Kad su se vremena promenila. Godinama sam bio ekskluzivac Diskosa, prodao sam 2.000.000 ploča. A onda je sve puklo. U Diskosu su mi rekli da moram sam da finansiram pesme koje ću snimiti, da mi za to treba 20.000 maraka, da se plate autori, muzičari, studio, sve. Meni je to bilo nezamislivo. Nije da nisam imao te pare. Pa ako sam jedno dva miliončeta spiskao na piće, što ne bih mogao stoti deo da odvojim za pesme? Ali, nisam hteo, iz inata!

Ostale uspomene: Miroslav Radovanović (u sredini) sa kolegama
 

- E, tad sam silno pogrešio, ne shvatajući da nova vremena diktiraju nove uslove i da propada onaj ko se ne prilagodi. Tad sam zapečatio karijeru, a nevolje su počele da se nižu. Ne krivim nikoga za situaciju u kojoj sam se našao. Da sam na vreme razmišljao, da sam bio normalan, sve bi bilo drugačije. Ali, čovek se opameti tek kada bude kasno.

Pouka za mlade

Kako živite sa tako malom penzijom?
- Teško, uz suprugu koja ne radi i sina koji se razveo i živi sa nama, koji je takođe bez posla. Pre nekoliko godina, Šaban, Kole iz Čačka i Velja Ilić su organizovali humanitarni koncert na kojima je prikupljeno nešto novca da mi se pomogne. S vremena na vreme odradim neku tezgicu, uzmem po 100-200 evra da se potkrpim. Ipak, bilo mi je mnogo lepo u životu. I u ovome sada, nalazim lepotu, a mladi neka iz moje priče izvuku pouku - poručuje Radovanović.

Četvrtak 07.11.2013. 22:07
Veoma iskren čovek koji priznaje svoje greške
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online