Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.09.2012.
15:02
V. Tasić - Vesti A

Estrada se preselila u sudove

Ako je suditi po najavama, očekuje nas vrela jesen po beogradskim sudovima, gde sve veći broj poznatih ličnosti isteruje pravdu po raznim osnovama. Sudskim pozivima redovno se odazivaju oni koji su presavili tabak i tužbom traže pravdu, dok tuženi gotovo po pravilu izbegavaju pojavljivanje, valjda se nadajući da će zbog sporosti srpskih sudova njihovi predmeti zastareti.

Videće ona svoga Boga: Svetlana Ceca Ražnatović
 

Danijela Vranić, koja se na sudu našla zbog bahate vožnje i napada na policajca prošle jeseni, nedavno je rekla da će se u septembru pojaviti na sudu, da je spremna da okaje grehe i da će prihvati kaznu kakva god ona bila. Ali, kako pišu beogradski mediji, pevačica je iznenada "nestala", nema je ni na jednoj poznatoj adresi da bi joj se uručio poziv za ročište, pa sada za njom traga i policija.

Ne brinem se ja: Jelena Karleuša

Za razliku od nje, Miloš Bojanić jedva čeka da se pojavi u beogradskoj Palati pravde krajem septembra. Iako se nije pojavio na dva ročišta u sudskom sporu koji je protiv njega i Maje Nikolić sprovelo tužilaštvo zbog toga što su u rijaliti šou-programu Dvor, prema optužnici, vređali Jevreje, on kaže da nestrpljivo očekuje rasplet.


- Oduševio sam se kada mi je advokat javio da ću pred sud već ovog meseca. Lepo ću da imenujem ljude na koje sam mislio kad sam rekao da ih ne volim, jer su inicirali bombardovanje Srbije, pa da vidimo ko će zbog toga da me osudi! Opasno sam se naoštrio i krajnje je vreme da se na tu suludu priču stavi tačka - kaže Bojanić.

Maja Nikolić svojevrsni je rekorder među pevačima, jer su u toku čak četiri sudska procesa od kojih se u dva pojavljuje kao tužena, a u dva kao tužitelj. U slučaju "Jevreji" pojaviće se uz Bojanića kao tužena, kao i u sporu koji vodi sa bivšim mužem Vukom Kandićem oko strateljstva nad zajedničkim sinom Lazarom.

Okajaću grehove ako me nađete: Danijela Vranić

Ali, ona je i tužitelj i to u sporovima protiv prvog bivšeg muža zbog ne plaćanja alimentacije za starijeg sina, dok je bivšu svekrvu i majku Kandića tužila zbog uvrede. Najzanimljiviji svakako je sudski spor Cece Ražnatović i Jelene Karleuše, koje nikako da se sretnu oči u oči u sudnici.

Već nekoliko puta ročišta su odlagana iz raznih razloga, ali nijedna od odustaje - Ceca od želje da konačno stane na put Karleušinim uvredama koje namerava debelo da naplati, a Jelena da dokaže kako je sve što je napisala u otvorenom pismu koleginici i objavila na Fejsbuku - istina. Netrpeljivost između njih dve traje već deceniju i po, pa se mnogi pitaju kako mnogo ranije nisu završile na sudu, verovatno jer je Ceca izbegavala tužakanje, s obzirom na to da se protiv nje vode još dva sudska spora.
 

Slučaj Mitrović u Skupštini

 
Hoću moje pare: Marijan Rističević

Bivši farmer Marjan Rističević, narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke, kaže da mu ne pada na pamet da odustane od sudskog obračuna sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom Pinka. Tužbu zbog neisplaćenih honorara posle Farme davno je pokrenuo, ali još nije održano nijedno ročište.


- Time što još nema poziva i zakazanog ročišta ova država kao da hoće da kaže da nema ni pravosuđa. Ali ja ću Mitrovića terati do kraja i čim u Skupštini bude pokrenuto pitanje o pravosuđu ja ću pred poslanicima izneti moj slučaj - ogorčen je Rističević.


Era se ne krije

Šta me snađe: Era Ojdanić
Eru Ojdanića uskoro čeka 16 ročište u sudskom sporu koji je protiv njega povela Zorica Kostadinović iz Zaječara, tvrdeći da je ona zakonska vlasnica pesme "Sve što sam stek'o, potrošiće neko", jer je autor pesme Milan Matejić autorska prava preneo na nju.

- Ne krijem se uopšte, ne lažem, redovno dolazim na sud i čudim se šta me je ovo snašlo, jer mi je pesmu dao Matejić. Smučilo mi se da obijam pragove suda i da na svakom ročištu molim sudiju da podeli pravdu, pa da živim mirno - kaže Ojdanić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.09.2012. 11:07
Svi oni jedva čekaju da se pojave na sudu, da isteraju pravdu, a posle ne može ni milicija da ih nađe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online