Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.08.2012.
07:35
V. Tasić - Vesti A

"Ne treba mi podrška političara!"

"Imam prijatelje iz sveta politike, ali to ne delim sa javnošću, niti ima potrebe da se hvalim", kaže jedna od najzaposlenijih pevačica na estradi.

Moj uspeh nema veze sa politikom: Snežana Đurišić
 

Snežana Đurišić spada u najzaposlenije pevačice, kako kažu njene kolege. U poplavi zvezda i zvezdica i opštoj nestašici para i posla, za nju nema zime. Ipak, nerado govori o tome koliko je tražena i prezaposlena.
 

Sumnjiv kvalitet na tronu


Ko je kriv što više nema velikih hitova - kompozitori ili pevači?
- To nema veze sa muzikom. Sve je to splet raznih drugih okolnosti. Od raspada Jugoslavije, bombardovanja i političkih previranja, prošli smo period golgote. Nastali su neki novi muzički zvukovi koje su iskoristili pevači sumnjivog kvaliteta, koji su došli na tron...

- Situacija je kao i svake godine u ovim letnjim mesecima. Hvala Bogu, nikad problema sa poslom nisam imala. Meni je svejedno gde pevam -pod šatorom ili u Centru Sava. Pevam narodu, ma gde on bio. Poslednjih godina, mnogo toga se izmenilo. Peva se ili po diskotekama ili na privatnim veseljima. To baš ne može svako.


Priča se da mladi pevači ne mogu ni da privire na veselja na kojima vi pevate!
- Za to je potrebno veliko iskustvo. Znate šta, nisam ni ja odmah postala poznata. Mnogo sam radila, mnogo sam se borila, trpela nepravde i kritike znatno rigoroznije od ovih kojima su izloženi danas mladi pevači. Samo vreme može da pokaže dokle će ko od njih stići. Pored talenta i rada, bitan je i faktor sreće.


Koja nepravda vam je najteže pala?

- Mnogo je toga bilo, a nepravde trpim i danas. Mnogo puta, neko ko to ne zaslužuje, dobio je više prostora od mene. Nekad to boli, ali, naučila sam se strpljenju. Bog brzo postavi sve na svoje mesto. Meni nikad nije smetalo što drugi imaju, već što ja nemam. Lavovski se borim da opstanem. Na estradi vam je kao u braku - ako se žena opusti, ode brak! Tako se i na estradi stalno treba dokazivati.


Imate li vi, poput vaših kolega koji se time diče, prijatelje među političarima?
- Naravno da imam prijatelje među političarima. Ali, ta prijateljstva nemaju veze ni sa njihovim, ni sa mojim poslom. To su ljudi koji decenijama dolaze u moju kuću, dolazili su i kad nisu bili to što su danas. Imam prijatelje među ljudima različitih političkih opredeljenja.


Zar nije mudro koristiti prijateljstva sa političarima u propagandne svrhe?
- Svoja prijateljstva ljubomorno čuvam, to je moja privatna stvar, nema potrebe da ih delim sa javnošću niti da se hvalim uticajnim prijateljima. Ja sam sjajna u ovome što radim i ne treba mi podrška političara. Nisam za to da se muzika i politika mešaju, iako se to danas i te kako čini.


Starijim pevačima se često zamera da se dodvoravaju mladima.
- Postoje kolege koje su putokaz kojim muzičkim pravcem treba ići. Diskutabilno je šta se podrazumeva pod modernim. Mnogi jure ritmove za đuskanje, a zaboravljaju da ima i onih koji neće da đuskaju. Pevač treba da bude samokritičan i objektivan, da zna šta publika od njega očekuje, jer ne očekuje od svih nas isto. Ja jesam išla na muzičke izlete, ali sam u suštini uvek ostajala dosledna sebi. Moje pesme su zahtevne, one su muzički zadaci.


Zar mnogi ne ispadaju smešni?
- Ako je neko mnogo popularan i snimi hit, svi bi odmah da budu u tom fazonu. Normalno je da svi težimo da se prilagodimo narodu jer od tog naroda živimo, ali, treba imati meru. Uvek sam bila pre za varijantu - biti svoj, pa makar to bilo naopako! Muka je i u tome što se danas razne pojave zovu narodnjacima. A u stvari, nikakve veze nemaju sa narodnjacima.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 12:40
Obrisase mi prethodni komentar gde sam rekla istinu. Zato i sluze prijatelji politicari, uvek si zasticen, kao beli medved.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online