Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.07.2012.
11:50
Alo A

Karleuša i Karić i dalje u braku?!

Jelena Karleuša i Bojan Karić odavno su razvedeni pred državom, ali ne i pred bogom. Naime, pevačica i potomak Karića loze razveli se se još 2005. godine, posle braka koji je trajao svega tri meseca, i kasnije izgovorili sudbonosno “da” drugim partnerima - Jelena Dušku Tošiću, a Bojan Maši Nikolić - no, brak koji su sklopili u crkvi nikada nisu okončali, saznaje “Alo!”.

Poznata kao "Mala od skandala": Jelena Karleuša
 

Podsećanja radi, Jelena i Bojan venčali su se pred matičarem, ali i pred sveštenikom, 23. septembra 2004. godine, posle burne veze, koja je više puta raskidana, pa obnavljana. Na večnu ljubav pred bogom zakleli su se u Crkvi Petra i Pavla na Topčideru, da bi potom u „Vili Jelena” sklopili i građanski brak, nakon čega je usledilo svadbeno veselje. Međutim, brak je pukao već u martu 2005. godine, a moglo se čuti i da je Jelena supruga navodno prevarila sa telohraniteljem, što je ona demantovala.

Pravila za razvod crkvenog braka

Da bi se crkveni brak razveo, mora se utvrditi koji supružnik je odgovoran, odnosno kriv za prekid bračne zajednice. Dakle, ništa od sporazumnog razvoda! Doduše, procedura nije previše komplikovana: potrebno je da bračni par koji više ne želi da živi zajedno podnese nadležnom parohijanu molbu, rešenje o razvodu građanskog braka i izvod iz crkvene knjige venčanih. Ova dokumenta potom se prosleđuju u episkopski sud, koji donosi rešenje o razvodu crkvenog braka, ali tek nakon što na osnovu izjava muža i žene utvrdi ko je kriv za njegov krah. “Krivac” za eventualni novi crkveni brak mora dobiti dozvolu crkvenih organa, dok druga strana automatski dobija blagoslov za naredni pokušaj.

- Udala sam se za Bojana, ali me je razvela njegova mama Slavica (Bojan je sin Slavice i Sretena Karića, rođenog brata Bogoljuba Karića). Ona je bila posrednik i lično se pobrinula da do našeg razvoda dođe što brže i bezbolnije po njenog sina. On nije imao snage da se suoči sa mnom. Prvih nekoliko dana bila sam u šoku, nisam znala šta da radim. Situacija je bila sledeća: moja reč protiv reči telohranitelja, ali tu moju reč nisu želeli da čuju. Tražila sam od Bojanove majke samo jedno - da ga zamoli da se obrati javnosti i kaže šta se zaista dogodilo, da mi opere obraz. Ali on to nije želeo - jadala se Karleuša u intervjuu za jedne dnevne novine, dok Bojan Karić nikada nije javno govorio na ovu temu.


- Prolazile su godine i brak i razvod bivšeg para padali su u zaborav, a dolazile su nove ljubavi i nove svadbe: Bojan se 2007. oženio Mašom Nikolić, koja mu je rodila dvoje dece, a Jelena se 2008. udala za fudbalera Duška Tošića, sa kojim je dobila dve ćerke. Jelena i Bojan nikada posle razvoda građanskog braka nisu kontaktirali, ali se u SPC i dalje vode kao supružnici! Inače, kontroverzna pevačica izjašnjava se kao ateista, a davnašnje crkveno venčanje objasnila je kao ispunjavanje želje Bojanu i njegovoj porodici. Tim je čudnije što mladi Karić nije tražio raskid crkvenog braka. Izgleda da mu je jedan razvod sa Karleušom bio više nego dovoljan - rekao je za naš list izvor blizak nekadašnjem paru.


Kako bi saznali zašto se Jelena Karleuša i Bojan Karić nisu razveli i pred crkvenim organima, novinari su kontaktirali sa pevačicinim PR-om Zoranom Birtaševićem.
- Nemam komentar na temu iz 2004. godine - izjavio je Birtašević za “Alo!”, dok je portparolka Karića stranke Pokret snaga Srbije Jadranka Tasić rekla:
- Zaboravite na tu priču, Bojan to neće komentarisati, a i trenutno je van zemlje - rekla je Jadranka.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.07.2012. 08:56
A ono-Što Bog spoji na nebu, neka čovek ne razdvaja na zemlji...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online