Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.01.2010.
12:00
S. Đurić - Vesti A

Miroslav u Zagrebu na poziv Pupovca

Srpski folk pevač Miroslav Ilić (59) uz pratnju orkestra Miše Mijatovića pevaće 16. januara u restoranu "Gastro Globus" u Zagrebu, kada će posle tri dana zakašnjenja učestvovati na proslavi srpske Nove godine.

Koncert, kao i prošle godine kada je nastupala Goca Lazarević, organizuju Srpsko narodno vijeće, čiji je predsednik Milorad Pupovac i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba. Iako je više puta isticao da ga politika više ne zanima, "slavuj iz Mrčajevaca" nastupa u organizaciji političke stranke, ali tvrdi da njegov nastup nema apsolutno nikakve veze sa politikom.

Miroslav Ilić

- Za Zagreb me vežu lepe uspomene i uvek rado gostujem u ovom gradu. Do sada sam uglavnom pevao u klubovima, diskotekama i privatnim lokalima, ali 8. marta posle 20 godina pauze održaću veliki solistički koncert u zagrebačkoj "Areni" - kaže Miroslav, koji još pamti nastupe u sportskoj dvorani "Cibona" pre nekoliko decenija. On veruje da će njegov nastup u Zagrebu proći bez problema, jer, kako ističe, nikada nije imao ni najmanji incident na brojnim koncertima širom Hrvatske.
 

-Redovan sam gost u klubovima širom Hrvatske, nikada nisam imao problema ili neprijatnosti. Pojedinci koji se bune protiv pevača iz Srbije treba zanemariti. A, atmosfera na mojim koncertima je fantastična - kaže Ilić i, priznaje, da ga je poziv za solistički koncert u Zagrebu zaista obradovao.
 

- Kada su mi organizatori još pre tri meseca predložili solistički koncert u "Areni" prihvatio sam bez razmišljanja. Moram priznati da sam dugo očekivao ovaj trenutak i mislim da je sada pravo vreme za moj veliki solistički koncert u Zagrebu.
 

On je, da podsetimo, bio prvi srpski folk pevač koji je posle rata nastupio u Hrvatskoj i gostovao na HRT- u u emisiji "Latinica". Njegovo pojavljivanje na hrvatskoj nacionalnoj televiziji izazvalo je medijsku buru i u Hrvatskoj i u Srbiji, iako je on govorio isključivo o muzici. Posebno su mu zamerile koleginice, zato što ih nije branio od "oštrog" jezika voditelja Denisa Latina.
 

- Ne bavim se politikom, pesma je moja velika ljubav i ne vidim razloga zašto bi se osećao neprijatno. Pesma treba da pobedi sve političke barijere. U publici su uglavnom mladi ljudi, koji su bili deca kada sam bio na vrhuncu karijere u tadašnjoj Jugoslaviji - ističe Miroslav, koji na nastupima u Hrvatskoj peva svoje najveće hitove, uglavnom ljubavne pesme "Pozdravi je pozdravi, "Polomiću čaše od kristala", " Joj Rado, joj Radmila" uz koje Hrvati znaju da se vesele i uživaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online