Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.01.2010.
12:00
V. Tasić - Vesti A

Samo političari ne plaču uz moje pesme

Kada Milanče Radosavljević (66) zapeva, publika plače! Toplim glasom i sentimentalnim, životnim pesmama publiku pogađa pravo u srce. I kolege se slažu u jednom - niko ne peva sa toliko duše kao Milanče. Međutim, već godinama se o njemu malo zna, u medijima je nepravedno zapostavljen, nema ga u televizijskim emisijama.

Ovde potpis

- Ko voli narodnjake, taj uživa u mojoj pesmi. Ja sam iz stare, romantične garde. Sad, nekome su pesme koje pevam patetične i smešne u ovim modernim vremenima. Ali, ne dam se i ima još mnogo onih koji vole kada zapevam - počinje svoju ispovest Milanče Radosavljević.
 

Od čega živite?
- Imam penziju od oko 200 evra, odradim bar jednu tezgu nedeljno, nešto para, ali sitno "kapne" i od izvođačkih prava. Ne žalim se, ima mnogo ljudi koji žive gore od mene. I nemam razloga da kukam. Proveo sam život sa lepim ženama i lepim pesmama, dobio sam mnogo više nego što sam očekivao. Godinama sam bio među pet najslušanijih pevača na lokalnim radio-stanicama. Doprinose za penziju sam sam sebi uplaćivao, jer nisam želeo da se kačim "za državna kola" koja su uvek bila preopterećena.

Nedavno ste rasplakali koleginicu Veru Matović pred televizijskim gledaocima. Kako reagujete kad publika plače dok vi pevate?
- Plače se i meni! Tako je od početka moje karijere, kada sam daleke 1975. godine snimio pesmu "Pozdravi mi, draga, sina". Prve koncerte imao sam po selima, varošicama. U prvim redovima su sedele starije žene, iz poštovanja. Joj, kad bi one krenule da rone gorke suze. Tokom 35 godina moje karijere na mojim koncertima izliveni su potoci suza.
 

Ne volim gradove
 

- Rođen sam u selu Barič, u blizini Beograda, gde živim ceo svoj život. Gradovi su oduvek bili pretrpani, a ja gužvu ne volim. Volim moja polja i livade više nego išta i na njima sam se uvek hranio snagom i lepotom. Mala mi je penzija, ali ja sam čovek bogat duhom. Nemam nikakve potrebe da snimam nove pesme. Neka to rade ova nova dečica pred kojima su život i karijere - iskren je Milanče.

Čije suze su vas najviše iznenadile?
- Pre nekoliko godina zajedno sa Marinkom Rokvićem i Zoricom Brunclik pevao sam u zatvoru u Padinskoj skeli. Sa desne strane, čuvari su grupisali muškarce, a sa leve žene. Stoje oni, čuvari i čuvarke ispred njih, a ja zapevam "Priznajem, grešio sam". Joj, kad su stali da plaču, žene i muškarci, zatvorenici i čuvari. Eto, i oni imaju dušu i plaču, a tu scenu nikada neću zaboraviti.
 

Da li ste nekada uspeli pesmom da rasplačete nekog političara?
- Samo njih nisam. Oni imaju važnija posla - moraju da brinu o dobrobiti naroda. Zato ne stižu ni da čuju, ni da vide da je narod gladan! Nedavno sam pevao u jednoj kafani i gazdarica me je upoznala sa ljudima iz jedne nove stranke. Rekao sam im da su nam samo oni falili!
 

Kako ste uspeli da izbegnete da ne utonete u turbo-folk?
- Ja sam čovek drugog kova. Osam godina nisam snimio ništa, jer nema pesama kakve volim. Sada su u modi neke seksi pesme i ne pada mi na pamet da to pevam. Svašta se danas zove pesmom, muzika se više gleda, nego što se sluša. I onda se pitamo zašto nam propada narodna muzika, a dovoljno je uključiti televizor i sve je jasno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online