Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2019.
20:20
Ž. Marković - Vesti A

Poezija uz trubu i violinu

Snežana Milanović i Jelena Kostić, članice Udruženja srpskih pisaca Švajcarske (USPŠ), predstavile su svoja dela u Glatparku nadomak Ciriha. Pesničko veče u kafe knjižari Freska je otvorio Sep Hegi, svirajući na trubi "Marš na Drinu".

Ž. Marković
Budući pisci: Anastasija, Milica, Dušan, Laura, Petar, Sofija i Milica

Milisav Đurić, predsednik USPŠ je kratko predstavio autorke, koje su naizmenično recitovale svoje stihove. Veče je ulepšao mladi, talentovani violinista Petar Golijanin, a i Sep Hagi čija je supruga članica USPŠ, još jednom je zasvirao.

Snežana Milanović, rodom iz Crljenca, izuzetno je zadovoljna promocijom.

Ž. Marković
"Marš na Drinu"; Sep Hegi

- Bila je ovo veoma posećena promocija i što je meni najdraže, bilo je puno mališana koja uče ćirilicu, čitaju naše pesme i pretpostavljam da će i oni jednog dana krenuti našim stopama. Znači da sav ovaj naš trud nije uzaludan i da nas neko sledi. Godinama pišem rodoljubivu, zavičajnu, ljubavnu i poeziju za decu. Pišem i prozu, kratke priče koje su poslednje vreme našle svoje mesto u srcima mnogih naših sugrađana koji žive daleko od zavičaja. Verovatno je i ta čežnja doprinela da sa puno emocija opišem svoj rodni kraj i da sačuvam uspomenu na detinjstvo koje je nezaboravno i nikada više ne može da se vrati. U pripremi je zbirka poezije za decu koje će verovatno do kraja godine ugledati svetlost dana - kaže Snežana.

Jelena Kostić je jedna od novijih članica USPŠ.

- Utisci su odlični, odziv dobar, a atmosfera fina. Ovo je moje prvo književno veče i nadam se da će ih biti još. U planu je do kraja oktobra knjiga dečjih pesama - kaže Jelena Kostić.

Ž. Marković
Petar Golijanin

Rado uz prijatelje

Na ovo književno veče iz Minhena je stigao Ahmed Dizdarević, počasni član USPŠ.

- Veoma mi je drago da sam kao počasni član ovde među prijateljima. Rado se odazivam i dolazim čak iz Minhena, kada god mogu i imam vremena, na ovakve predivne književne večeri - izjavio je Dizdarević, član Književnog udruženja "Damjanka Daška Čizmić" iz Minhena.

Nove promocije

- Dogovorili smo se da se svakog meseca promovišu jedan-dva ili više autora iz USPŠ. Već možemo da najavimo da će 17. maja na istom mestu ovde najverovatnije svoje promocije imati Katarina Bošnjaković i Marko Ružičić - kaže Milisav Đurić.

Ž. Marković
Uskoro novo druženje: Učesnici književne večeri

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Istorija na plakatima
ŠVAJCARSKA Diplomate uz akademce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online