Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.03.2019.
20:10
Ž. Marković - Vesti A

Folklori ulepšali praznik

Kulturno-umetničko društvo Zavičaj iz Vintertura je u subotu organizovalo folklornu zabavu povodom 8. marta. Za ovu priliku u goste su pozvali klubove Zlatnik iz Veveja i Polet iz Bira. Folkloraši su na bini prikazali svoje umeće, a brojna publika je nagradila svaki njihov pokret.

Ž. Marković
Prvi ansambl KUD Zlatnik

Novi predsednik Zavičaja, Živoslav Mijajlović je pozdravio učesnike i publiku, a pred kraj folklornog programa je pozvao na binu predstavnike gostujućih ansambla da im uruči zahvalnice i prigodne poklone za uspešnu saradnju.

- Izuzetno mi je drago što su nam društva Zlatnik i Polet u gostima, uveličali su ovu našu zabavu. Nisam se nadao ovakvom odzivu, sala je puna do poslednjeg mesta. Ovo je prva zabava otkako sam ja predsednik i malo sam imao tremu na bini, ali proći će to. Važno je da lepo sarađujemo sa svim društvima - izjavio je za "Vesti" Živoslav Mijajlović.

On je najavio da je sledeća aktivnost Zavičaja učešće na Smotri srpskih folklora Švajcarske, koja se održava 23.marta.
- Uveliko se pripremamo za Smotru, a u junu imamo Evropsku smotru u Beogradu. Pošto imamo i grupu veterana, gledaćemo da nastupamo u Švajcarskoj i u drugim državama Evrope da i njih malo predstavimo publici - dodaje Mijajlović.

Nena Simić ispred KUD-a Zlatnik iz Veveja ističe da su dočekani izvanredno.
- Svaka čast domaćinima, bilo nam je zadovoljstvo da dođemo u Neftenbah. Znali smo godinu dana unapred da ćemo gostovati ovde i sa nestrpljenjem smo čekali ovaj dan. Znamo se dugo, ali ovo nam je prvi put, da gostujemo kod našeg domaćina. Sve pohvale za kompletan program i očekujemo u skorije vreme da nam Zavičaj uzvrati gostovanje - kaže Nena Simić.

- Večeras se fenomenalno družimo i drago nam je što smo gosti Zavičaja. Oni su bili u martu prošle godine kod nas i eto mi im uzvraćamo sada. Želimo da ova saradnja potraje godinama i da se ne zaustavimo samo na ovome. Atmosfera je fenomenalna i doček je bio vrlo lep - izjavila je Gordana Vasić predstavnik SKUD-a Polet iz Bira.

Zlatno pero nasledniku

Živoslav Mijajlović je bivšem predsedniku Jovici Lazareviću poklonio zahvalnicu za dosadašnji rad u ovom udruženju. Lazarević je pred publikom rekao da mu je srce uvek uz Zavičaj.

- Jedan sam od osnivača ovog udruženja. Jedno vreme nisam bio aktivan, a onda sam šest godina bio blagajnik, pet godina predsednik. To je bio izuzetan period za mene. Imao sam fantastičnu ekipu, uspeli smo mnogo toga da napravimo i da podignemo Zavičaj u sam vrh švajcarske i evropske folklorne scene. Za mene je ovo prilično emotivna noć jer predajem funkciju mom nasledniku Žići i siguran sam da će on nastaviti da vodi udruženje u dobrom pravcu - izjavio je Lazarević predajući Zlatno pero Mijajloviću.

U Zavičaju je tradicija da plaketu Zlatno pero bivši predsednik daje novom i poželi mu uspeh u radu.
- Ja sam takođe dobio prelepu zahvalnicu na kojoj je napisano mnogo lepih stvari i emotivnih stihova tako da mi svaki pogled na nju budi emocije na godine rada sa drugarima u Upravnom odboru - izjavio je Lazarević.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Iz hangara u novi let
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online