Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.02.2019.
20:10
Ž. Marković - Vesti A

Frule opčinile Lucern

Kulturno-umetničko društvo "Nikola Tesla" iz Lucerna je organizovalo zabavu, na koju su im u goste došli članovi etno-grupe Brus iz istoimenog mesta u Rasinskom okrugu i klubovi iz Švajcarske - ANI "Abrašević - CH", Kolo iz Nojhauzena, Homolje iz Gosaua i "Sveti Sava" iz Belincone. Program su otvorili gosti iz otadžbine pevanjem himne "Bože pravde", a svi u sali su im se pridružili.

Ž. Marković
Gošće iz Brusa: Emilija Nedeljković i članice etno-grupe

Sva udruženja su nastupala po jednom u prvom i jednom u drugom bloku, jedino su domaćini nastupali više puta, pogotovo pred kraj drugog bloka. Više od 700 gostiju u sali Centra St. Mihael burno je pozdravljalo svaku izvedenu koreografiju, a posebno frulaše Milisava Jovanovića i Emiliju Nedeljković, koji su takođe stigli iz Brusa.

Posle nastupa folklornih ansambala počelo je narodno veselje koje je trajalo do dva sata posle ponoći.
- Večeras smo prvi put organizovali zabavu u februaru, jer smo ostali bez sale, inače smo veselje uvek pravili prvi vikend posle 8. marta. Od sada ćemo uvek praviti zabavu u februaru, negde drugi vikend posle Svetog Save. Imamo specijalne goste iz Srbije sa kojima smo sinoć imali druženje. Danas smo im pokazali znamenitosti Lucerna - rekao je za "Vesti" Stojan Vukelić, predsednik KUD "Nikola Tesla" koji je rodom iz Banjaluke.

On je zahvalio i svim drugim gostima što su došli.
- Mi sada imamo novu upravu i važno je da ostvarimo dobru saradnju sa drugim klubovima - dodaje Vukelić.

Igor Stevanović, predsednik FMD Kolo iz Nojhauzena, potvrđuje da dva kluba odranije dobro sarađuju.
- Odlično se osećamo, došli smo u Lucern kod prijatelja. Ja sam ovde prvi put, ali je Kolo dolazilo i ranije i uvek je bila dobra saradnja sa članovima "Tesle", nema razloga da tako ne bude i dalje - kaže Stevanović.

Na zabavi svi Dašići

U Lucern je došla i petočlana porodica Dašić koja živi u Štajn am Rajnu.
- Imamo troje dece, a dvoje igraju u Kolu iz Nojhauzena. Svaki petak ih vodimo na probe i pratimo na nastupima. Lepo je se družiti s našim ljudima i rado idemo na zabave. Mlađi sin ne igra u folkloru, jer se bavi fudbalom. On ima treninge petkom, tako da ne može na dve strane, ali ako se budu termini pomerali ubacićemo i njega u folklor. Duše su nam pune kad vidimo našu decu kako igraju na bini. Na probama se druže i uče da govore srpski, mada idu i u našu dopunsku školu u Šafhauzenu, gde takođe uče maternji jezik - izjavio je Labud Dašić, rodom iz Peći.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Zlatne niti brojanice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online