Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.02.2019.
18:15
Ž. Marković - Vesti A

Na veselju i zemljaci iz Nemačke

Meštani iz sela Koprivne, nadomak Modriče, koji žive i rade u Švajcarskoj održali su 12. Koprivljanske susrete u sali Srpskog demokratskog kluba u Munhvilenu.

Ž. Marković
Proslavio rođendan: Milenko Gostić vodi kolo

Među gostima bile su i familije Vidović, Jeremić, Ristić, Ilić, Nedić, Gostić, Đurić, Cvijanović, Milanović, Lazarević, Petrović i druge porodice koje žive u St. Galenu, Vinterturu, Vilu, Arbonu, Ucvilu, Regensdorfu, Frauenfeldu, Rikonu, Herisauu, Gajsu, Elgiju, Biru, Rajnahu i drugim gradovima. Za ovu priliku familije Todorović i Mičić su specijalno doputovale na ovo druženje iz Šveningena u Nemačkoj.

Pored Koprivljana došli su i gosti poreklom iz drugih krajeva Republike Srpske, a posebno iz Modriče, Vranjaka, Kožuha i Banjaluke, na zabavu kako bi prisustvom doprineli ovim susretima. Bilo je i gostiju rodom iz Srbije, iz Crljenca blizu Požarevca, Bajine Bašte i drugih krajeva. I ovog puta Srpski demokratski klub, na čelu sa predsednikom Gordanom Krajišnikom, je ustupio klupske prostorije džabe, kako bi se održali ovi susreti.

Ž. Marković
Porodice Jeremić, Ristić, Lazić, Ilić i Nedić

- Održali smo 12. Koprivljanske susrete ovde u Minhvilenu, potrudili smo se da to bude pristojno kako treba i gledaćemo da i ubuduće organizujemo ova naša druženja. Za sada se ne zna ko će biti novi organizator i u kom mestu će se održati sledeći susreti. Ali biće na vreme obavljeno putem društvenih mreža - izjavio je organizator ovih susreta Milisav Đurić, inače predsednik Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj.

- Na ovaj skup sam došla sa komšinicom Milankom Lazarević. Lepo se osećamo, uvek je dobro druženje uz zemljake i muziku - kaže Snežana Milanović iz Ciriha.

Dragan Lazić je iz Tolisa kod Modriče.

- Ne živim u Švajcarskoj, već sam u gostima kod mojih prijatelja ovde, a kad smo čuli za Koprivljanske susrete, došli smo na muziku i druženje.

Ž. Marković
Porodice Mičić i Todorović iz Nemčke i Cvijanović iz Ucvila

Slavljenik vodio kolo

Razlog više za veselje imao je Koprivljanin Milenko Mile Gostić koji je slavio i rođendan sa prijateljima i koprivljanima.

- Dolazim na svako naše druženje, bio sam nekoliko puta i organizator Koprivljanskih susreta i uvek nam je lepo. Evo, večera u dobrom društvu i prijatnoj atmosferi ujedno slavim - govori zadihano Milenko, dok vodi kolo.

Rasuti po Evropi

U Švajcarskoj ima oko 170 prorodica poreklom iz Koprivne sa više od 400 članova. Uglavnom polovina meštana Koprivne radi i živi u Švajcarskoj. Koprivljana ima i u Sloveniji, nekoliko porodica u Francuskoj, priličan u Nemačkoj i Austriji i nešto u Holandiji i u Italiji.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Ode pehar za Pariz
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online