Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.08.2018.
18:00
Ž. Marković - Vesti A

Slava je najdraža u rodnom kraju

Naši ljudi koji žive i rade u Švajcarskoj polako se vraćaju sa odmora, neki su produžili boravak u otadžbini za još jednu nedelju, pojedini su tek nekoliko dana u zavičaju, a neki tek ovog vikenda pakuju kofere i kreću na ferije.

Lična arhiva
Više od 300 gostiju: Sveta Petkovica u domu Stojanovića

Većina onih koji su već bili u zavičaju taj boravak je iskoristio da budu na raznim veseljima - svadbama, proslavama punoletstva, krštenjima i slavama. U rodnom kraju su bile porodice Adamović i Stojanović iz Isakova, Mladenović iz Batinca, Milovanović iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi i druge, a svi su na privremenom radu u Švajcarskoj.

Grada i Suzana Adamović rade u Vinterturu, a odmor su koristili u rodnom Isakovu kraj Ćuprije.

- Sada smo iskoristili samo dve i po nedelje odmora, a na more ćemo otići u oktobru. Gledamo da uskladimo odmor tako da budemo u Isakovu za našu slavu Sv. Petkovicu. Tada se okupi cela rodbina, dođu nam i komšije i to je jedina prilika da se svi nađemo na jednom mestu, družimo ispričamo i naravno proslavimo našu slavu. Takođe smo imali i jedno svadbeno veselje, naime naša rođak Sandra iz Isakova se udala u susedno selo Vlaška za Damijana Petrovića. Veoma smo se lepo proveli uz vlašku muziku, baš smo uživali, bio nam je lep odmor - kaže Grada Adamović.

Godišnjica braka u Guči

Dušan i Volica Milovanović su rodom iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi, a žive i rade u Šenisu u kantonu St. Galen. Oni su tako uskladili termin odmora da mogu da budu u Srbiji za vreme Sabora trubača u Guči, koji je počeo juče. Dušan i Volica će u Guči proslaviti i 36 godina skladnog braka.

- Za odmor u Srbiji smo odvojili dve nedelje i bili smo u rodnom Batincu kod Ćuprije. Lepo su nas dočekali tast i tašta Nikola i Radica Todorović, koji su punih 30 godina bili takođe na privremenom radu u Švajcarskoj i vratili su se u zavičaj pre pet godina. Za to vreme smo imali i jedno veselje i to punoletstvo. Slavili smo 18. rođendan naše rođake Sanje Đorđević iz Batinca - priča Miroljub Mladenović koji živi i radi u kantonu Cug.

Božidar Stojanović zvani Toma je sa suprugom Živadinkom bio tri nedelje na odmoru u rodnom Isakovu. Sa unucima su obeležili Sv. Petkovicu, njihovu krsnu slavu. Kažu da su imali više od 30 gostiju na slavi. Bili su i na svadbenom veselju kod familije Petrović u Isakovu koji takođe žive u Vinterturu u Švajcarskoj.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online