Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.08.2018.
18:12
Ž. Marković - Vesti A

Suze radosnice na aerodromu

Najviše naših zemljaka koji rade u Švajcarskoj trenutno je na odmoru i to uglavnom širom Srbije. ZAVRŠEN ODMOR: Porodice Đurić, Stević i Milenković iz Beograda NENADAN SUSRET: Paunovići sa rođakom i decom Živojin i Ljubinka Jovanović

Neki su se već vratili, dok će pojedini tek da krenu na ferije. Među onima koji su ceo ili deo odmora proveli u otadžbini bile su i porodice Milenković iz Nojenhofa, Paunović iz Vintertura, Jovanović iz Herisaua.

- Veoma smo se lepo proveli, bili smo na moru u Grčkoj, ali obišli smo i mnoge krajeve u našoj lepoj Srbiji. Naročito nam je dobro bilo u kompleksu Apostolović u Leskovcu, tamo smo se super proveli. Ali lepa je cela naša Srbija - kaže za "Vesti" po povratku Sara Milenković iz Nojhofena u kantonu Argau.

Posle Italije Paraćin i Zaječar

Siniša Matić iz Švamedingena kod Ciriha je već iskoristio 10 dana odmora.
- Supruga i ja smo bili u Italiji. Lido di Jesolo je veoma lepo mesto i u svemu je dobro, počev od smeštaja, ukusne hrane i mora, a i lepo je vreme bilo. Uskoro idem u rodnu Glavicu kod Paraćina, a biću malo i u Zaječaru, gde ću ostati oko nedelju dana - otkriva nam svoje planove Siniša.

Čekajući avion za Cirih, Paunovići iz Vintertura, Sibinka i i Slavoljub neočekivano su na aerodromu u Beogradu sreli rođaku Marijanu el Nagar.

- Marijana je udata za Egipćanina, imaju dva sina Adama i Karima i žive već 14 godina u Kairu. Oni su došli do Beograda i sreli smo ih na proputovanju za Veneciju gde su krenuli na sedmodnevni odmor. Posle se vraćaju u Beograd da obiđu majku i baku Milijanu Bugarinović. Slučajan susret nam je naravno i suze radosnice na oči naterao. Marijana je bila na krštenju naše ćerke Selene 2004. godine i očekujemo je i na njenoj svadbi 25. avgusta u Vinterturu - priča nam Sibinka Paunović.

Živojin Jovanović je rodom iz Negotina, a na odmoru u Srbiji imao je i muke sa administracijom.

- Kao i svake godine uzeli smo tri nedelje odmora i imali smo puno obaveza, a malo vremena za provod. Naše obaveze se koncentrišu u te dve tri nedelje, koje ostali sugrađani mogu da obave tokom svih 12 meseci. Ove godine su me zadesila i nepotrebna opterećenja sa zamenom oružnog lista. Dva dana sam proveo u Zaječaru na lekraskom pregledu za oružni list jer zakon nije predvideo da ima i nas iz dijaspore koji imamo oružje, a ne lečimo se u Srbiji i nemamo zdravstveni karton - jada se Živojin.

Ipak, pre povratka on i supruga Ljubinka su posetili neka mesta u otadžbini.

- Bili smo pomalo u banji Ždrelo, gde smo se kupali, ručali smo kod izvora Mlave u Žagubici, normalno to je bilo pre poplave. Onda smo bili malo u Sokobanji, a najviše u okolini Negotina, uglavnom smo obilazili turističke atrakcije Krajine koja je prelepa i ima toliko toga da se vidi i doživi. Obilazili smo i restorane u Grabovici i Golupcu - navodi Živojin Jovanović.

S veselja na veselje

- Kada idemo dole na odmor, obično smo pozvani na razna veselja. I za ovih dve i po nedelje koliko smo proveli na odmoru bili smo na svadbi kod naših prijatelja u Stamnici i u Ohridu, pa onda na punoletstvu Dejana Nikodijevića takođe u Stamnici, na veridbi kod naših prijatelja Trujića u Ranovcu. Bili smo na Ohridskom jezeru, a posetili smo i manastir Manasiju. Bilo je lepo i maksimalno smo iskoristili odmor - zadovoljna je Jasna Čikirić iz Herisaua.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online