Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
20:11
Ž. Marković - Vesti A

Ovacije Rasu i gostima

Kulturno-umetničko društvo Ras iz Lucerna po deveti put je organizovalo zabavu u "St. Mihael" centru u Litauu u Lucernu.

Ž. Marković
KUD Ras iz Lucerna - srednji ansambl

Za ovu priliku Rasovci su pozvali u goste vršnjake iz KUD-a Ostrog iz Vila, KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna, KUD "Sveti Sava" iz Cuga i KUD Sloga iz Ciriha.

Prvi blok programa otvorio je domaćinov Dečji ansambl koreografijom Igre iz Leskovca, da bi odmah potom nastupili vršnjaci iz komšijskog udruženja "Nikola Tesla" sa koreografijom "Krajište". Potom je nastupio Dečji ansambl Sloge iz Ciriha sa koreografijom "Katanga", a sam kraj prvog bloka pripao je pripremnom ansamblu Ostrog iz Vila i srednjem ansamblu "Sveti Sava" iz Cuga, pri čemu su oba ansambla igrala koreografiju Igre iz Vladičinog Hana.

Nakon kratke pauze drugi blok je otvorio srednji ansambl domaćina sa koreografijom Igre iz Negotina, potom je nastupio srednji ansambl "Nikola Tesla", takođe iz Lucerna, koji su odigrali Igre iz Crne Trave, a još su izvedene koreografije "Kosmaj" i Igre iz Niša. Kraj drugog bloka je ponovo pripao domaćinima koji su odigrali koreografiju Igre iz okoline Beograda.

U sastavu 110 aktivnih članova

KUD Ras iz Lucerna u svom sastavu ima oko 110 aktivnih članova između pet i 60 godina i oko 150 pasivnih članova. Društvo je dosad nastupalo više puta na Smotri dečjeg folklora u Švajcarskoj i nosilac je mnogobrojnih nagrada, zlatnih plaketa, pohvala i pehara.

Ž. Marković
Drugari: Jovan, Petar i Luka

Oko 1.000 zadovoljnih gledalaca burnim aplauzom je pozdravilo svaki nastup, a na kraju kulturnog dela ove zabave Milider Nerandžić, predsednik KUD-a Ras, pozdravio je predstavnike gostujućih udruženja i u znak saradnje i poštovanja podelio im zahvalnice i prigodne poklone. Nagrade i zahvalnice su, takođe, dobili i folkloraši KUD-a Ras koji od samog početka igraju u ovom udruženju.

Posle kulturnog dela programa, usledilo je narodno druženje, a goste je zabavljao orkestar Milana Jovanovića. Druženje je trajalo do posle ponoći, a potrebno je naglasiti da su i ovog puta majke folkloraša bile veoma vredne i spremile razne kolače, torte i palačinke.

Ž. Marković
Dve male Sare

- Još jednom smo dokazali da smo pravi domaćini i veoma sam zadovoljan što smo ponovo napunili salu. Hvala svim gostima i gostujućim udruženjima što su bili deo ove naše zabave. Dogodine ćemo spremiti desetu, jubilarnu zabavu, i nadam se da će tada ponovo biti ovako puno ljubitelja folklora - izjavio je Milider Nerandžić, inače rodom iz Novog Pazara.

 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Fešta kod "Tesle"
ŠVAJCARSKA Titula ide u Zavičaj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online