Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.02.2018.
07:50
Ž. Marković - Vesti A

Nova pomoć za rodni kraj

U Minhvilenu je održano 11. Koprivljansko druženje u prostorijama Srpskog demokratskog kluba. Kao i do sada, druženje je organizovano radi prikupljanja sredstava za pomoć ugroženima u zavičaju. Ovog puta novac je sakupljan za popravku krova, koji prokišnjava na kući jednog starijeg žitelja Koprivne, sela u opštini Modriča.

Ž. Marković
Mladi Koprivljani: Tanja, Nedeljko, Bilja, Milica, Slavko i Simo

Milisav Đurić, rođeni Koprivljanin, jedan od organizatora ove akcije ističe da se meštani Koprivne koji rade u Švajcarskoj okupljaju već jedanaestu godinu i druže.

- Najdraže nam je što imamo mnogo omladine na ovom našem druženju. Na ovakve humanitarne akcije dolaze zemljaci koje ne viđamo i po godinu dana i više, tako da je ovo lepo druženje, čak i naši prijatelji koji nisu iz Koprivne su večeras ovde. Koprivljana ima po čitavoj Švajcarskoj, a najviše nas ima u okolini Ciriha, St. Galena, Bazela i Montreja - kaže Đurić za "Vesti" .

Ž. Marković
Brojna familija Cvijanović iz Vranjaka

- Pomažemo 20 do 25 porodica kojima je neophodna pomoć dole u Koprivni, tako da smo se i danas okupili u velikom broju. Ovakve i slične akcije ćemo nastaviti i ubuduće - izjavio je Milenko Mile Gostić iz Koprivne.

Pored Koprivljana došli su i gosti iz drugih krajeva Republike Srpske a posebno iz Kožuha, Vranjaka, Šamca, Bogatice, Osječana i Banjaluke, koji su učestvovali na ovoj zabavi kako bi koliko toliko doprineli ovoj humanitarnoj akciji.

Ž. Marković
Koprivna u srcu: Porodica Nedić

I ovog puta uprava Srpskog demokratskog kluba iz Minhvilena na čelu sa predsednikom Gordanom Krajišnikom je servirala besplatnu večeru za sve prisutne goste, a oni su umesto da plate večeru novac namenili za humanitarnu pomoć.

Svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji dali su i članovi Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj Milisav Đurić, Snežana Milanović i Sava Ilić koji su recitovali svoje stihove.

Rasuti po Evropi

Kako smo saznali, u Švajcarskoj ima oko 170 porodica poreklom iz Koprivne. Nije poznat tačan podatak koliko ima dece, zaposlenih i penzionera.
Uglavnom polovina meštana Koprivne živi u Švajcarskoj. Koprivljana ima dosta i u Sloveniji, nekoliko porodica u Francuskoj, priličan broj u Nemačkoj, Austriji i nešto u Holandiji i u Italiji.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online