Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
06:11
T. H. - Vesti A

Sanjali da se ponovo sretnu

Deca iz kantona Argau su ove godine u martu posetila vršnjake u OŠ "Jovan Dučić" u Novom Beogradu, o čemu su "Vesti" pisale. Početkom novembra učenici ove novobeogradske škole došli su u uzvratnu posetu. Tako im se posle nekoliko meseci ostvario san.

Lj. Savić
Dodatno se zbližili: Učenici na zajedničkom času

- Mi smo samo o tome maštali i čekali kada ćemo se ponovo videti - rekla je Anastasija Radovanović.

- Dopisujemo se stalno i pravili smo planove za ponovni susret - dobacuje Lena Lukić.
U Švajcarskoj je nastavljen projekat Most znanja. Zajedno sa Tanjom Hadžić-Jovović, nastavnicom srpskog jezika u Dopunskoj školi, nastavnice istorije Vesna Kostić, matematike Snežana Bogićević i hemije Jelena Mucić iz beogradske škole, osmislile su javni čas na kojem su đaci razmenjivali znanja i bolje se upoznali.

Ovoga puta deca iz Beograda predstavila su pesnika i diplomatu Jovana Dučića, dok su deca iz dijaspore prikazala život Mileve Marić-Ajnštajn, koja je živela i sahranjena u Švajcarskoj.
Pre predstavljanja radova i kratkog filma o školi "Jovan Dučić", koji su ovim povodom snimili đaci iz Beograda, odigrana je igra upoznavanja. Kada bi izvukli svog para, đaci su imali zadatak da se što bolje upoznaju i ukratko svima predstave jedni druge.

Šetnja Cirihom

Učenici dopunske škole i njihovi gosti posetili su groblje Nordhajm, na kome je sahranjena Mileva Marić-Ajnštajn. Potom su bili u hramu Svete trojice u Cirihu, gde ih je dočeka otac Branimir. On ih je upoznao sa položajem Srba i SPC u Švajcarskoj, nekadašnjim i sadašnjim načinom života, kao i sa važnošću očuvanja pravoslavne vere i našeg nacionalnog identiteta.
Kako su u Cirihu u toku bile pripreme za godišnji festival, učenici su imali priliku da uživaju u muzici i šarenim kostimima učesnika festivala.

- Posebno je bilo zanimljivo jer su času prisustvovali i drugi đaci srpske dopunske škole, kao i neki bivši učenici, pa smo imali priliku da upoznamo nove drugove i proširimo poznanstva - istakao je Ognjen Pokimica.

Poseta Švajcarskoj bila je kratka, ali bogata raznovrsnim sadržajima.

- Učenici su veoma zadovoljni. Kontakte koje su ostvarili tokom prvog susreta negovali su preko društvenih mreža. Međutim, ponovni susret u Švajcarskoj ih je dodatno zbližio. Prema njihovim rečima, stvorena su čvrsta prijateljstva, što je i bio jedan od ciljeva projekta Most znanja - istakla je Vesna Kostić, nastavnica istorije.

Projekat će biti nastavljen cele godine, jer će učenici pomoću zajedničke platforme ostvarivati mnoge ideje koje su nikle tokom ove posete.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online