Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2019.
16:10
Z. Vicelarević - Vesti A

Pripreme za kros RTS-a: Deca u niskom startu

U Noj Izenburgu kod Frankfurta su u toku pripreme za RTS kros koji će se održati u nedelju 19. maja sa početkom u 10.30. Organizator krosa je Klub Srbija iz Noj Izenburga koji je na sebe preuzeo kompletne pripreme, tehničku pomoć i logistiku, dok će nastavnici dopunske nastave biti zaduženi za administrativni deo takmičenja.

Z. Vicelarević
Vode računa o svemu: Konzul, nastavnici i organizator

RTS kros će se održati na stadionu Športpark u Noj Izenburgu, Alicestr. 111, a na stadion se može doći i iz Ulice Kurt Šumaher sa strane kod železničke stanice.

- Na krosu će se takmičiti sva deca sa područja Hesena, učenici dopunske škole na srpskom jeziku, deca članovi svih srpskih klubova i udruženja, pozvali smo mališane iz integrisane škole, decu koja pohađaju Ršum školicu, učenike Male škole ćirilice, znači sve koji pohađaju školu od prvog do osmog razreda. Takmičenje će biti po razredima, odnosno po godištima što znači da ćemo imati osam trka za devojčice i osma trka za dečake. Biće proglašena tri prva mesta u svakoj trci - kaže nam Biljana Bukinac, glavni koordinator dopunske nastave na srpskom jeziku za Evropu.

Pored zvanične trke, učenici će imati mogućnost da se takmiče u skoku udalj, trka u džaku i nadvlačenje konopca. Organizator se pobrinuo da se i odrasli dokažu u sportu, pa je predviđeno da se po završetku takmičenja učenika, nastavi sa takmičenjima za odrasle. Tu će, takođe, jedna od disciplina da bude nadvlačenje konopca, a ostale dve su bacanje kamena s ramena i bacanje potkovice.

- Drago nam je da je ove godine pripala nama čast i obaveza da budemo organizatori ovako velike sportske manifestacije za decu i odrasle. Već se javio veliki broj naših članova da pomogne u tehničkom delu, pa verujemo da ćemo se pokazati kao dobri domaćini - rekao nam je Siniša Đokić, predsednik Kluba Srbija iz Noj Izenburga.

Tradicionalni kros RTS se održava 29. put i ove godine su pokrovitelji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta. Kros se realizuje uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a ovogodišnji u Noj Izenburgu uz veliku podršku generalnog konzulata Republike Srbije i konzula Branka Radovanovića. Generalni sponzor ove velike sportske manifestacije biće Aleksandar Tepšić, predstavnik osiguravajuće kuće DEVK u Kenigšstajnu.

Kamp u Somboru

- Prema proceduri RTS krosa, iz svake zemlje pet učenika krosa stiču pravo na učešće u dečjem kampu koji se ove godine organizuje u Somboru. U kampu Sombor 2019. troškove boravka dece pokrivaju ministarstva prosvete i omladine i sporta. Želja nam je da svake godine iz jednog centra u Nemačkoj odu svih petoro dece, pa verujemo da će ove godine to biti baš iz Frankfurta - dodala je Biljana Bukinac.

Kamp se održava od 28. juna do 6. jula, a ko će od dece da ide u kamp Sombor 2019. odlučiće nastavničko veće.






 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online