Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.05.2019.
20:10
B. Miličić - Vesti A

Od "Sile nebeske" do "Sunčane strane"

Crkveni centar u Minhenu bio je u subotu treće mesto gde je javnosti predstavljen CD "U vreme ono", čiji su autori arhimandrit Timotej, starešina manastira Vaznesenja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i muzičar Asim Sarvan iz Beograda, osnivač nekada vrlo popularne grupe S vremena na vreme.

B. Miličić
Arhimandat Timotej, Asim Sarvan i Grirogije Pećanac

U prisustvu više od 50 posetilaca, među kojim su bili i protojerej Predrag Gajić, starešina hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog i jerođakon Stefan Jugović, program je vodila članica Crkvenog hora Sara Ilić.

O nastanku muzičkog izdanja govorio je arhimandrit Timotej, napominjući da njegovo poznanstvo sa Asimom Sarvanom traje 20 godina a čitavu deceniju su radili na pripremi ovog CD. Autor teksta četiri kompozicije je arhimandrit Timotej, među kojim je i "Vitezu svetom - vladici Nikolaju", a tekst za četiri kompozicije napisao je Asim Sarvan, koji je uradio muziku i aranžmane za sve pesme i učestvovao u njihovom izvođenju svirajući gitaru. Zanimljivo je da se među 10 kompozicija na CD nalazi i pesma Matije Bećkovića "Lažne mi puteve pod noge poturaju". Predstavljanje ovog CD započelo je pesmom "Silo nebeska" Asima Sarvana čije izvođenje je pratio video-zapis iz Ovčarsko-kablarske klisure.

B. Miličić
Posetioci su uživali u muzičkom programu

Promociju su podržali članovi hora pri hramu Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog iz Minhena, kojim diriguje Jelena Stojković izvodeći jednu liturgijsku kompoziciju, a onda su zajedno sa Asimom Sarvanom i Grigorijem Pećancem, koji je svirao gitaru, otpevali pesmu posvećenu vladici Nikolaju Velimiroviću i narodnu pesmu "Ajde, Jano".

Posetioci su uživali u ovom programu, pogotovo u delu kojim je stariju generaciju Asim Sarvan podsetio na grupu S vremena na vreme. Izvodeći dve njihove najpopularnije kompozicije "Sunčana strana ulice" i "Moj svet", on je probudio dosta emocija kod publike i skoro horsko pevušenje. Zatim su se predstavili bračni par Olga Holodnaja iz Rusije i Marino Kolina iz Argentine koji svirajući violinu i bubnjeve nastupaju kao "Olga šou".

Bilo je ovo po mnogo čemu neobično veče. Arhimandrit Timotej i Asim Sarvan nastavljaju svoje putovanje širom Srbije, ali i u dijaspori.

Bračni "vulkan"

Neobična muzička kombinacija violine i bubnjeva dueta "Olga šou" koje su svirali Olga Holodnaja i njezin suprug Marino Kolina, bila je pravo iznenađenje za posetioce. Njihov virtuozitet i energija na pozornici koji su ličili na pravi muzički vulkan, izazvali su pravu buru oduševljenja, pa su posle "glavnog" dela programa još jednom izašli na scenu zajedno sa članovima hora i duom gitara Asim Sarvan-Grigorije Pećanac.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online