Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2019.
20:46
R. Paković - Vesti A

Fudbaleri ugostili dame

Ne pamti se nigde izvan granica zavičaja da se ženama ukazuje toliko poštovanje kao što to godinama čine igrači i uprava FK Jugoslavija u živopisnom Vupertalu. Već sedmicama je najavljivano osmomartovsko slavlje, na koje su pozvane sve žene i majke iz Vupertala i okoline. Na obaveštenjima je stajala i molba da svako ko dođe na slavlje ima specijalnu obavezu da "baci brigu na veselje" i uz dobro raspoloženje bude gost fudbalera Jugoslavije. Rečeno, učinjeno.

R. Patković
Gošće iz Rurske oblasti

Mnogi su zasukali rukave i prostorije na "Opofu" pripremili kao za svadbu, a stolovi su bili preplavljeni crvenim ružama, poklonjenim na ulazu. Bilo je više od 200 prisutnih, došle su i dame iz bliske Rurske oblasti, a nekim majkama najdraži pratioci bili su sinovi, kao što je to Tijani Jaramaz bio maleni Andrija. Organizovano su došli i članovi KUD-a Jelek.

Od početka su muzičari sa Rijanom, Nešom i Zokom startovali sa osmomartovskim urnebesom na koji prisutne dame nisu ostale ravnodušne, a sa podijuma za igru su odlazile samo u muzičkim predasima.

R. Patković
Najdraži pratilac: Tijana i Andrija Jaramaz

Za reč se javio i Nenad Romić, predsednik FK Jugoslavija i između ostalog rekao:

- Drage moje dame, srećan vam 8. mart, a vi muškarci poštujte i volite žene svaki dan i ne čekajte neki posebno upisan datum u kalendaru jer žene to od nas zaslužuju.

Nastavili su muzički virtuozi i noć napravili nezaboravnom.

R. Patković
Dame iz Vupertala

Vredno je napomenuti da u Severnoj Rajni i Vestfaliji godinama važi nepisano pravilo da kad poželite ugodnu zabavu idite slobodno na one koje priprema FK Jugoslavija. Ovog puta bilo bijoš lepše da pojedini gosti nisu zaboravili na lepo ponašanje, ali i pored toga osmomartovska noću režiji FK Jugoslavija uspela je u potpunosti.

Lavica i srna

- Žena je jaka kao lav, umiljata kao maca, snalažljiva kao lisica, opasna kao zmija, plaha kao srna i divno stvorenje. Eto to je moja definicija naše žene u dijaspori - rekla je za "Vesti" divna majka Vesna Rafailović Stipić na početku osmomartovskog slavlja u prostorijama FK Jugoslavija u Vupertalu.

R. Patković
Vesna Rafailović Stipić

Miris crnog luka

Dimna zavesa s roštilja nadomak ulaza nadvila se iznad Vupertala. Svako ko je poželeo otišao je da uzme porciju ćevapa pa se u sali sa svih strana uz parfeme osetio i miris crnog luka. Neko dodade da je sve isto kao u zavičaju, samo je on tamo daleko.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online