Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2019.
19:10
Z. Vicelarević - Vesti A

Kolo u četiri reda

Srpski kulturni centar iz Ofenbaha je proteklog vikenda priredio Vlašku zabavu - Danc. Interesovanje za ovu zabavu je prevazišlo sva očekivanja i ulaznice su bile rasprodate za tri dana, a javilo se tri puta više zainteresovanih nego što prostorije SKC mogu da prime goste. Jedan od razloga za ogromno interesovanje jeste i gostovanje jednog od najpopularnijih orkestra vlaške muzike Nema dalje.

Z. Vicelarervić
Veselo od prvog takta

Orkestar je došao u punom sastavu, pored Srđana Demirovića, virtuoza na harmonici i pevačice Branke Bukacić, koja je već godinama na vrhu top liste vlaške muzike, tu je bio i Mikan Njegušić, član legendarne familije trubača Njegušić i takođe poznati vokalni solisti Biljana Krstić i Srđan Lazarević, koji su podjednako dobri i u vlaškom i u srpskom narodnom melosu.

Veselje je počelo s prvim taktovima vlaških i srpskih pesama, a kad je na red stiglo vlaško kolo, malo ko je ostao na svom mestu. Oni koji su ranije bili na zabavama u SKC konstatovali su da kolo nikad nije bilo veće. Igrali su mladi i nešto stariji, kolo je bilo celom dužinom sale, a na momente se proširilo ka izlazu i to u četiri reda.

Organizator zabave je uprava SKC, a inicijatori su Kristijan Velikić iz Frankfurta i Dejan Predić iz Ofenbaha, obojica poreklom iz opštine Negotin.
- Dejan mi je rekao da bi bilo interesantno da organizujemo jedno veče sa vlaškom muzikom, s obzirom na to da ima dosta članova koji su poreklom iz našeg dela Srbije. Odranije sam u dobrim odnosima sa Srđanom Demirovićem, šefom orkestra Nema dalje i s pevačem Srđanom Lazarevićem, pa sam predložio da ih pozovemo da gostuju. Slučaj je hteo da je taj orkestar svirao i na njegovoj i na mojoj svadbi, pa je sve bilo već rešeno - kaže Kristijan Velikić.

Zbog velikog interesovanja za vlašku zabavu, već su se čule ideje da se SKC - Danc ponovi ali u nekoj mnogo većoj sali.

Vranjsko veče u planu

Dejan Predić nam je otkrio buduće planove SKC :
- Ova zabava je prva u nizu koje planiramo i nećemo samo da se zadržimo na Negotinskoj Krajini nego želimo da proširimo i na ostale delove naše Srbije. Planiramo da ovakve zabave budu bar dva puta godišnje, u proleće i u jesen. Verovatno ćemo na jesen imati vranjsko veče sa muzikom iz tog dela, a za kasnije ćemo se već dogovoriti.

Nema dalje - za sve ukuse

- Orkestar je pevao i svirao kako mu i samo ime kaže - Nema dalje. Svaka čast na ideji da se ovako nešto organizuje. Oduševljen sam. Društvo je posebno dobro i muzika je raznovrsna, koja nije samo vlaška, pogođen je ukus svih prisutnih. Nadam se da će ovakve zabave biti češće jer nas ima mnogo iz tog kraja i željni smo naše muzike, a pogotovo kada dođu ovakve naše zvezde - kaže za "Vesti" Dejan Ranković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online