Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.02.2019.
19:07
Z. Vicelarević - Vesti A

Najmlađi igrali kao profesionalci

Tradicionalni Festival dečjeg folklora Srpskog kulturnog centra iz Ofenbaha održan je proteklog vikenda u prepunoj Biber hali. Na revijalnom festivalu učestvovali su SD Dunav iz Hohajma na Majni s ansamblom najmlađeg uzrasta, dečjim ansamblom i pripremnim ansamblom, Klub Srbija, KUD Izvor iz Noj Izenburga s dečjim i pripremnim ansamblom, KHD Kolo iz Frankfurta sa dečjim ansamblom, KUD Sloga iz Manhajma s pripremnim ansamblom i naravno domaćin SKC Ofenbah s pripremnim ansamblom.

Z. Vicelarević
Gosti iz Noj Izenburga: KUD Izvor dečji ansambl

U ime SKC, Robert Jovanovski se svima izvinio zbog veličine hale koja nije mogla da primi sve koji su želeli da vide ovaj dečiji spektakl, a za "Vesti" je rekao:

- Žao nam je što nisu svi mogli da budu deo ovog događaja, ali smo želeli da se festival održi i nastavi tradiciju. Obično nam po neki klub otkaže, a ovog puta su svih pet klubova koje smo pozvali došli, na čemu smo im zahvalni, a neki su došli sa više folklornih grupa - rekao je Jovanovski.

Z. Vicelarević
Domaćini: Dečji ansambl SKC

- Predivno je ovde. Deca igraju super, a oni najmlađi su nas oduševili. I naša deca su nastupala u koreografijama koje su igrali Dunavci iz Hohajma na Majni. Moji, Jelena (14) i Marko (10), Snežanina Marina (15), Tanjina Katarina (14) i Vesnini Mihajlo (7), Katarina (10) i Kristina (14), svi su igrali kao profesionalci. Srećne smo i ponosne na našu i svu decu koja igraju večeras ovde. Moju decu podržavam maksimalno i zadovoljna sam što od malih nogu uče naše kolo - kaže Milena Bekčić, a sa njom se slažu sve ponosne mame Snežana Milojević, Tanja Maksimović i Vesna Žujović.

Z. Vicelarević
Mališani KHD Kolo

- Moja deca su već odrasla i ne nastupaju večeras, ali je tu sin moje prijateljice Darko Lukić koji igra u Izvoru. Sviđa mi se festival i već sam više puta prisustvovala. Odlično je kao i uvek, dobro društvo, dobra hrana i muzika, šta drugo da kažem, osim svaka čast na ovakvoj priredbi.

Naravno da mi se najviše svideo nastup našeg Izvora, ali i ostali su bili sjajni - kaže nam Biljana Čiča.

Festivalu dečjeg folklora su prisustvovali Saša Ćelić, potpredsednik i Dragan Jovičić, sekretar Saveza srpskih udruženja Nemačke, a za dobru zabavu, posle nastupa malih folkloraša, bio je zadužen orkestar Mirka Vasića.

Z. Vicelarević
Najmlađi uzrast: SKC Ofenbah

Poklon za Taru

U malom folklornom ansamblu SD Dunava je igrala i Tara Vasilić koja je baš tada slavila rođendan.

- Tara slavi sedmi rođendan i mnogo je srećna što su joj svi pevali rođendansku pesmicu. Ona obožava da igra u folklor i broji dane do sledeće probe. Nisam igrala nikad u folkloru, ali mi se jako sviđa što naša ćerka to voli - kaže nam mama Slađana Vasilić, a mala Tara dodaje da je dobila poklon, ali zna da to nije samo za nju nego da je za celo folklorno društvo u kome igra.

Z. Vicelarević
Proslavila rođendan: Slađana i Tara Vasilić

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online