Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.02.2019.
18:15
E. V. A

Deca pokazala da su naše blago

U Štutgartu i okolini je i posle Svetosavske nedelje i velike Svetosavske akademije, sa malim zakašnjenjem prošlog vikenda nastavljeno obeležavanje školske slave.

Vesti
Tamara Brus, Georgije Lav Popović i hor učenika iz Štutgarta

Prvo su u toku Svetosavske nedelje, koju je četvrti put organizovala nastavnica Biljana Petrović, učenici obrađivali život, delo i zasluge najvećeg srpskog prosvetitelja kroz likovne i muzičke radionice, kviz o Svetom Savi, scenske prikaze i recitacije. Potom je tokom velike akademije u Štutgartu scenom prodefilovalo više od stotinu dece. U publici je bilo više od 300 gostiju i roditelja od kojih neprekidno i dalje stižu čestitke za divan doživljaj koji su mališani preneli.

- Deca su pokazala sve svoje kvalitete, u recitovanju, besedništvu, glumi, horskom i solističkom pevanju, voditeljstvu i u potpunosti opravdala naziv programa "Svetosavsko blago".

Mogu srećna i zadovoljna da se vratim kući, posle četvorogodišnjeg mandata. Zahvaljujem i koleginicama Nataši Milenković, Tatjani Popović i Kseniji Gaćinović čiji su učenici takođe učestvovali i veroučiteljki Milici Delić - kaže nastavnica Biljana Petrović.

Prošlog vikenda su učenici Nataša Milenković iz Eslingena i Rojtlingena pripremili prigodne priredbe u čast Svetog Save. U Eslingenu su program vodile Anamarija Jovanović, Mina i Ljubica Manić. Najlepše stihove srpskih književnika o Svetom Savi govorili su Jovana i Nemanja Jovanović, Teodor i Andrijana Teheridis, Nikola i Luka Stajić Maksimović, Jona i Simon Mučibabić, Iva i Mila Cvetanović, David Stojanovski, Emilija i Luka Pavlović, kao i najmlađi polaznik dopunske škole Lana Maksimović, koja je posebno oduševila sve prisutne.

U Rojtlingenu su kao i svake godine deca nagrađena svetosavskim paketićima. Program je vodila Andrea Feldeši, a učestvovali su Teodora Kremenović, Dajana Kovačević, Đorđe i Matija Kruškonjić, Ana i Mila Tripković, Andrej Feldeši, Anđelina Kerk, Angelina Stevanović, Pavle Angelovski, Nenad i Benjamin Duraković. Od njih su roditelji naučili nešto novo o Savinom životu.

Prvi nastup
 

Vesti
PODRŠKA: Nastavnica Petrović i Hana Kovačević


Hana Kovačević je na priredbi u Štutgartu imala prvi javni nastup u životu, a Teodora Stevanović je posebno lepo interpretirala tešku pesmu "Žubor voda žuborila" i dobila najveći aplauz.

800 paketića

Vesti
BESEDA: Sveštenik Milenko Bakmaz

Srpska pravoslavna crkva je osmislila sadržinu i pripremila 800 svetosavskih paketića za decu iz Baden Virtemberga - učenike srpskih dopunskih škola, potpomognuti finansijskim sredstvima iz nemačke donacije.

Sveštenik Milenko Bakmaz je u besedi o vizionarskom delu i ličnosti Svetog Save naglasio radost i zadovoljstvo Crkve što iz godine u godinu imamo sve više dece u dopunskim školama koja neguju svetosavski put, naš jezik i veru uz vredne učiteljice.

Vesti
Učesnici priredbe Eslingenu sa nastavnicom

Ponosna na učenike
- Ponosna sam na decu, njihov rad, trud i uspeh, a posebno sam zahvalna njihovim roditeljima koji se trude da decu dovode redovno na nastavu, a naročito im se zahvaljujem, jer nam pružaju podršku u svakoj vannastavnoj aktivnosti - istakla je nastavnica Milenković.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online