Subota 20. 4. 2019.
Washington
90
 • Chicago
  120
 • New York
  140
 • Belmont
  170
 • Atlanta
  70
 • Boston
  180
 • Firt
  170
 • Denver
  100
 • Detroit
  40
 • Dover
  190
 • Hartford
  180
 • Orlean
  50
 • Helena
  110
 • Ren
  170
 • Honolulu
  230
 • Las Vegas
  220
 • Portland
  230
 • Salem
  120
 • Santa Fe
  180
 • Tampa
  210
 • Topeka
  170
0
Četvrtak 27.12.2018.
19:15
R. Lukić - Vesti A

Sloboda plaćana slatkišima

U hramu Svetoga Save u Hanoveru obeleženi su Detinjci. Liturgiju su u prepunoj bogomolji služili sveštenik Milan Pejić i đakon Slavko Bosančić, a praznik je učinio svečanijim hor "Sveti Simon Mirotočivi", kojim je dirigovala Jelena Agbaba Milosavljević. Posle liturgije i pričešća usledilo je vezivanje mališana šalovima i njihovo oslobađanje poklonima, koje su za slobodu davali onima koji su ih vezivali.

R. Lukić
Svi uglas: Sveti Nikola dočekan pesmom

Najažurniji u vezivanju mališana bili su: Duško Dinić, Jasna Janković, Lidija Trivić, Brankica Mataruga, Radomir Pančić, Zorica Blagojević i Ljiljana Cvetanović, a najuporniji bio je otac Milan koji je vezivanjem Detinjce čestitao svakom detetu pojedinačno.

Zanimljiva igra

Niko nije bio pošteđen pa ni oni koji su imali jake "čuvare", ili su toliko mali da ne razumeju šta im to odrasli priređuju. Duško Marković i njegova supruga Natali bili su veoma zabrinuti za bezbednost svojih sinova, trogodišnjeg Nevena i devetomesečnog Milijana, a i njegov mlađi brat Dejan sa suprugom Efrosini, budno je čuvao svoje ćerkice, trogodišnju Mariju i petomesečnu Aleksiju.

Popadija Ivanka imala je još veće probleme jer je čuvala celu grupu svoje unučadi. Nikola Jelić bivši fudbaler FK JU 96 nije imao takvih problema. Sa četvorogodišnjom ćerkicom Teodorom mirno je sedeo i bez uzrujavanja "plaćao" ono što se platiti mora.

Najdosetljivija je bila novinarka Mirjana Cvjetković. Ona je trogodišnjoj ćerkici Maji zametala trag predajući je na čuvanje tetama Dani Ot i Nensi Grbić.

Deda Ratomir Pančić čuvao je unuke Sofiju i Kristinu, ali pošto je bio i aktivan zavezivač i "osvetnik", Sofija i Kristina najsigurnije su bile kod mame Milanke, a šestogodišnja Jovana Marković koja se druži sa Pančićima za svaku sigurnost uvek je "pri ruci" imala tatu Miloša.

Sedmogodišnji Dimitrije Dinić nije se brinuo zbog "neodgovornog" deke Duška koji ga je često ostavljao samog. Dimitrije je ispred sebe imao punu torbu slatkiša kojima je vezivačima bez prigovora i cenkanja plaćao koliko su zatražili. A pritom se i radovao jer mu je vezivanje bila zanimljiva igra.

Pesma za gosta

Najednom, usred graje i meteža proneo se glas da u donju salu uskoro stiže Sveti Nikola sa darovima i da ga treba dočekati pesmom.

I zaista, ozarena deca ubrzo su se našla na pozornici s pesmom "Sveti Nik., Nik, Nikola, slavimo te na nebu".

R. Lukić
Zavaravale protivnike: Maja, Dana i Mirjana

Već su dugo pevali i po nalogu učiteljice Jelen, sve jače, a nestrpljivo očekivani gost nikako da dođe. Neki odrasliji dečaci koji se sećaju prošlogodišnjih Detinjaca već su pomislili da nisu bili dobri kako su lane obećali pa Sveti Nikola neće ni da dođe. Na svu sreću, ništa od toga. Sveti Nikola se usred najjačeg pevanja, pojavio s manjim džakom i pratnjom koja je nosila još dve pune korpe darova.

I prvo što su od njega čuli bile su reči pohvale. Rekao je da je kod njih došao sa zadovoljstvom jer zna da su dobra deca i da slušaju svoje tate i mame. Manji su se bojažljivo čudili njegovom znanju, ali je bilo i onih koji su bez treme, spremno odgovarali na na sva pitanja koja je mudri svetac postavljao.

Druženje je završeno slikanjem , a umorni putnik "kojeg još mnogo dece očekuje" obećao je da će doći i iduće godine.

R. Lukić
Milanka Pančić "čuvala" Jovanu i Sofiju

Vezivanje za čvršću porodicu

- Draga deco, čestitam vam praznik. Lepo je da ste došli da vaš praznik zajedno proslavimo. U nedelju su Materice, a na Badnji dan Oci. Dođite u crkvu da i ove praznike proslavimo zajedno. Vezivanje za ova tri praznika simbolizuje čvrstoću porodičnih veza i međusobno poštovanje. Tri nedelje pred Božić za nas pravoslavne imaju veliko značenje - rekao je otac Milan čestitajući deci njihov praznik.

Povratak iz Beograda

- Izvesno vreme proveo sam u Beogradu, ali sam se u Hanover vratio zbog supruge koja hoće da završi započete studije. Ovde sam s ćerkicom Teodorom jer sam Detinjce nekada i ja ovde slavio i znam da mi je bilo lepo - kaže Nikola Jelić, bivši fudbaler FK JU 96 i tehnički urednik srpske emisije na Radio Flori.

TRENUTNO NAJČITANIJE

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Dragan Đilas (52)
GUBITNIK
Vojislav Šešelj (64)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Ponekad sve deluje relativno ili neobično. Stoga, nemojte donositi zaključak na osnovu prvog utiska ili bez prethodne konsultacije sa bliskim saradnicima. Poslovne prilike izgledaju drugačije kada se posmatraju sa različitih aspekata. Važno je da pravilno i iskreno odgovorite na nečija „teška“ pitanja.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Važno je da ispoštujete zajedničke dogovore i da ostanete dosledni u svojim izjavama. Nema potrebe da činite nove prekršaje, koji mogu da vas kompromituju u društvu saradnika ili prijatelja. Partner insistira na nekim zajedničkim promenama, morate imati dovoljno razumevanja. Nepotrebno se opterećujete.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Važno je da ispoštujete zajedničke dogovore i da ostanete dosledni u svojim izjavama. Nema potrebe da činite nove prekršaje, koji mogu da vas kompromituju u društvu saradnika ili prijatelja. Partner insistira na nekim zajedničkim promenama, morate imati dovoljno razumevanja. Nepotrebno se opterećujete.
 • 2019 © - vesti online