Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2018.
20:20
B. Miličić - Vesti A

Bogovska noć u Minhenu

Trojica poznatih glumaca iz Beograda Vojin Ćetković, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić su u nedelju uveče oduševili publiku u Minhenu izvodeći pozorišnu predstavu "Noć bogova". Organizator gostovanja beogradskih glumaca je Pozorište Minhen, čiji su osnivači dobili sve pohvale posetilaca za ono što rade.

B. Miličić
Slavica i Marko Jelić i dr Ljubinka Kuhar sa umetnicima

Radnja pozorišne predstave odvija se u podrumu dvorca francuskog kralja Luja XIV, gde on sa dvorskom ludom i piscem Molijerom uz vino obeležava 10 godina njihovog prijateljstva. Tokom večeri kralj otkriva da Molijer i dvorska luda igraju farsu o njemu u kojoj ga ismevaju. Kralj odluči da ih natera da tu farsu odigraju i za njega.

Posle predstave oduševljenim posetiocima u prepunoj dvorani, u ime kolega obratio se Dejan Lutkić i zahvalio svima koji su došli uz nadu da su uživali. Zahvalio je publici na aplauzima, organizatorima, ali i episkopu Grigoriju što je našao vremena, uz sve svoje obaveze, da pogleda predstavu. Kada su posetioci izašli iz dvorane glumci su razgovarali sa vladikom Grigorijem, ali i strpljivo pozirali sa posetiocima koji su želeli da fotografijom ovekoveče njihovo gostovanje i nastup u Minhenu.

Prezadovoljni: Posetioci iz: Augzburga

Iz Augzburga je na predstavu došlo društvo od desetak naših ljudi. Nataša, Miodrag, Biljana, Milomirka i Nikica su bili oduševljeni onim što su čuli i videli u predstavi.

- Ovo je bilo predivno, jer je velika stvar da među nas na ovim prostorima stižu takvi programi iz naše zemlje. Sve nas vuče nostalgija iako imamo malo kontakta sa pozorištem i glumcima i ovo se ne može porediti sa bioskopom. Kada bi toga bilo češće bilo bi bolje, mada je i ovo dobro - kaže Nataša.

Milomirka ističe da je već jednom bila u Minhenu na pozorišnoj predstavi za decu i smatra da bi sličnih sadržaja trebalo da bude još više, jer je bilo odlično.
Ljubica Bogdanović-Hepfl iz Minhena bila je u društvu sa Vidom Cvetić.

Srdačan razgovor: Vladika Grigorije sa glumcima

- Glumci u predstavi su odlični, tema je dobra, životna. Doživeli smo Pariz kako ga u ova vremena retko doživljavamo i isplatilo se večeras doći na predstavu. Pohvala i organizatorima iz Pozorišta Minhen što nas ovako okupljaju da i mi ovde doživimo našu vrhunsku kulturu - kaže Ljubica.

Pohvala organizatorima

Vida Cvetić je takođe bila oduševljena predstavom.
- Drago mi je da sam večeras prisustvovala predstavi i zahvalna sam organizatorima. Postoji Molijerovo pozorište u Parizu i ova predstava će za mnoge biti povod da kada budu došli kući otvore enciklopediju ili na internetu pročitaju nešto više o Molijeru.

Satira i za današnje vreme

Gordana Budiša je na predstavu stigla iz Nirnberga.
- Predstava je izuzetna, odlični su glumci, ali i tema pozorišne predstave koja je u stvari satirični komad koji govori o vlasti i može da se prenese i u današnje vreme. Možda bi ovakve predstave koje dolaze u Minhen, mogle biti organizovane i u Nirnbergu, jer nas ima dosta u Nirnbergu i okolini.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online