Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.09.2018.
19:10
R. Patković - Vesti A

Izvorova jesenja folklorna niska

Kulturno-umetničko društvo Izvor iz Reklinghauzena organizovalo je veče folklora nazvano U susret jeseni, na kome su uz domaćine nastupila još tri ansambla iz Severne Rajne-Vestfalije i gosti iz Holandije KUD "Sveti Sava" iz Roterdama.

R. Patković
Svi učesnici na sceni

Dvorana u Leopoldštrase bila je popunjena do poslednjeg mesta, a Violeta Zečević, koja je vodila program, kao prve učesnike najavila je goste iz Srbije, muzički duo Marinu i Milenka Ivkovića.

Njihov nastup bio je odlična uvertira u prelepo druženje mladosti u pesmi i igri. Bisernu folklornu nisku otvorili su domaćini igrama iz Šumadije, a nastavili članovi kluba "Njegoš" iz Hama.

Posebno treba izdvojiti nastup gostiju iz Roterdama. Momci i devojke iz KUD-a "Sveti Sava" oduševili su više od 300 duša u publici, a burni aplauz bio je kompliment i zahvalnost za sve što su prikazali.

U svom stilu jesenju folklornu noć ulepšali su i ansambli Jelek iz Vupertala i "Nemanjići" iz Dortmunda.

Milan Petrović, predsednik popularnog Izvora, zahvalio je svim učesnicima, ali i svima koji pomažu i podržavaju rad i delovanje kluba i slogu i zajedništvo našeg naroda u dijaspori.

Milan Vukas, predsednik udruženja Srpsko omladinsko prijateljstvo iz Roterdama, čiji je sastavni deo Kulturno-umetničko društvo "Sveti Sava", navodi da im je ovo drugo gostovanje na folklorijadi u Reklinghauzenu.

- Počastvovani smo pozivom da još jednom učestvujemo na ovom druženju koje je odlično organizovano. U svoje i u ime dece članova KUD-a "Sv. Sava" i udruženja Srpsko omladinsko prijateljstvo iskazujem veliku zahvalnost što ste nam omogućili da se nađemo sa svim učesnicima u ovako lepom ambijentu. Bili ste divni domaćini i svi mi iz Roterdama želimo se ponovo sretnemo u istom društvu i s istim ciljem da povezujemo našu mladost daleko od zavičaja - istakao je Vukas.

Dočekani raširenih ruku

Natalija Milenković iz Roterdama u prvi plan stavlja nezaboravno druženje i dobru organizaciju.
- Bila nam je čast i zadovoljstvo da budemo deo Izvorove smotre folklora. Upoznali smo nove prijatelje iz drugih ansambala i zajedno uživali do ranog jutra.
- Atmosfera je u Reklinghauzenu bila predivna. Čim smo se pojavili, domaćini su nas dočekali raširenih ruku i od tog prvog momenta pa do rastanka bilo nam je divno. Dvorana je lepo dekorisana, naš nastup je pozdravljen burnim aplauzima. Muzičari iz Srbije su svirali i pevali upravo ono što mi mladi želimo. Hvala domaćinima i jedva čekamo novi susret i druženje - puna je lepih utisaka Angelina Đokić iz Roterdama.

Za decu iz Raniluga

Na kraju folklornog spektakla na sceni se pojavila Slavica Nikolić, alfa i omega i osnivač Izvora. Najavila je licitaciju za veliku tortu i navela da prihod od torte i deo prihoda sa smotre ide za kupovinu novogodišnjih paketića deci iz sela Ranilug na Kosovu i Metohiji.
U licitaciji za tortu nadmetalo se više zemljaka, za poslasticu je najviše dao Goran Bašić -110 evra, a prikupljeno je još 450 evra od prisutnih gostiju.
Ovaj lep gest pozdravio je prota Branislav Čortanovački prizivajući na Božji blagoslov na sve učesnike.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online