Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.07.2018.
19:27
B. Miličić - Vesti A

Srbin spasao malog Nemca

Dean Bačić (20) iz Planega kod Minhena ovih dana je glavni junak u minhenskim medijima, jer su o njegovom prisebnom ponašanju izveštavali novine i radio. On je u ponedeljak oko 14 časova u delu grada Firstenrid, vozeći se kolima, primetio na zelenoj površini između dve saobraćajne trake malog dečaka bez roditelja ili nekog ko ga pazi.

Lična arhiva
Ostao skroman: Dean Bačić sa tekstom u minhenskim novinama

S jedne na drugu stranu su jurili automobili a zalutali dečak, za koga će kasnije saznati da se zove Aleks i koji će ovih dana napuniti dve godine, stajao je potpuno izgubljen. Dean je zaustavio auto, uključio četiri migavca, došao do dečaka, uzeo ga u naručje i kasnije s policijom odneo do majke.

- Kada sam primetio da nema nikog ko ga prati šokirao sam se. Automobili su jurili i bilo je pitanje kuda će dete krenuti. Odmah sam zaustavio auto, bilo mi je važno da što pre dođem do deteta. Dvogodišnji dečak nije progovorio ni reč iako sam ga pitao gde su mu mama i tata, gde živi. Podigao sam ga u naručje i malo mazio, a on mi je ubrzo zaspao na rukama. Petnaestak minuta sam pokušavao da pronađem nekog od roditelja, ali se niko nije pojavljivao, onda sam pozvao policiju koja je stigla za pet minuta - priča za "Vesti" Dean Bačić.

Pomogla i jedna žena

- Dok sam bio s detetom zaustavio se još jedan auto u kome je bila žena. I ona je htela da pomogne pa je pazila na Aleksa dok sam prevezao svoj auto na obližnju benzinsku stanicu. Kad sam se vratio uzeo sam dete i rekao joj da ću ja paziti na njega i da ona može da nastavi put. Ona je žurila negde, kao što sam i ja imao obaveza. Trebalo je da sa majkom idem kod lekara a imao sam još nekoliko stvari da obavim.

Posmatrajući okolinu primetio je da je kapija na dvorištu u blizini malo odškrinuta. Pomislio je da je dete možda neopaženo odatle izašlo na ulicu i nije znalo da vrati.

- Policiji sam pokazao tu kapiju, a u bašti su se igrala tri starija dečaka, koji su, ispostaviće se kasnije, braća malog Aleksa. Verovatno su deca mislila da im je najmlađi brat s majkom koja je u kuhinji pripremala jelo, a majka je mislila da je dvogodišnji Aleks sa braćom u dvorištu. Niko nije primetio da je mališan izašao na ulicu.

Kada je policajac otišao u dvorište kod dece koja su se igrala, pojavila se i majka, koja je rodom iz Francuske.

- Policajac joj je rekao da smo našli njeno dete. Ona je u prvi mah pomislila da je dete mrtvo, naprosto se izgubila. Posle nekoliko trenutaka došla je do mene i uzela Aleksa pokušavajući da ga probudi. Dečak je spavao dubokim snom kao beba i kad se posle pet minuta probudio majka se silno obradovala. Zahvalila mi je, uzela moj broj telefona da može da mi se javi. Za mene je najvažnije da je dete zdravo i da je sa majkom a sve ostalo nije bitno - kaže Dean Bačić.

Policija je pohvalila Deanovu reakciju i izrazila respekt prema onome što je učinio, iako on smatra da bi tako reagovao i svako drugi.

Folkloraš i fudbaler

Dean Bačić (20) je rođen u Nemačkoj, radi kao trgovac u Firstenridu. Njegov otac Dragan je penzioner i rodom je iz sela Ostružnja kod Doboja, majka Mirjana je poslovođa u jednoj trgovini. Porodica Bačić živi u Planegu kod Minhena. Dean ima sestru Ivanu, koja se nedavno udala i preziva se Pejčić i polusestru Bjanku. Igra u folklor u SKU "Rastko" Minhen i uz to igra fudbal u ekipi koja je u A klasi. U slobodno vreme je sa devojkom ili sa drugarima igra fudbal i košarku, a društvo u kome se kreće su naše devojke i momci, uglavnom iz folklora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online