Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.06.2018.
19:16
Z. Vicelarević A

Najbolje druženje pod srpskim šatorom

Na najvećem internacionalnom susretu umetnosti i kultura u Ofenbahu srpsku zajednicu je i ove godine uspešno predstavio Srpski kulturni centar iz istoimenog grada. U poslednjoj nedelji pred letnji školski raspust na obali reke Majne organizuje se manifestacija na kojoj se tradicionalno predstavljaju klubovi i društva brojnih nacija koje žive u ovom gradu nedaleko od Frankfurta. I ovoga puta SKC je po tradiciji imao najveći prostor, bezmalo ceo kvart.

Z. Vicelarević
Dolaze svake godine: Porodice iz Srbije i Crne Gore

- Za Ofenbah je ovo značajan dvodnevni događaj, a za naš SKC je još značajniji jer je ovo mesto gde imamo priliku da se predstavimo kao klub sugrađanima svih nacija, a naravno i našim zemljacima koji nisu članovi SKC. Priredili smo dobar program uz muziku uživo, a poznati muzičari Peca i Vito su napravili odličnu atmosferu. Uz sve to smo imali i prenos utakmice Srbija - Kostarika, pa je to dodatno povećalo posećenost našem štandu - kaže nam Robert Jovanovski, predsednik SKC.

Na štandu SKC zatekli smo porodice Popratina (Jelena, Željko, Dejan i Nikola), Šćepanović (Danica, Boris i Ksenija), Zoricu Stevanović i Mariju Daničić iz Frankfurta.

- Došli smo da gledamo utakmicu, da se dobro provedemo i mnogo smo srećni. Ima nas iz Srbije i iz Crne Gore. Sve je super, od hrane do pića. Sve pohvale za kompletan štand. Svega ima, kao da smo u Srbiji, a ne u Nemačkoj. Svake godine smo ovde, a sada smo mogli i utakmicu da gledamo i uživamo u ovoj atmosferi - kaže Jelena Popratina.

Radili i roditelji i folkloraši

Prvog dana su na štandu bili aktivni roditelji članova prvog ansambla, jer su folkloraši učestvovali na dve druge manifestacije. Umesto njih na tradicionalnom predstavljanju umetničkih igara i plesova, koji je na programu ove manifestacije, nastupili su B grupa i najmlađi folkloraši SKC. Drugog dana su štand preuzeli igrači prvog ansambla koji su takođe želeli da daju svoj doprinos.

S druge strane takođe dobro raspoloženi Zoran Mirković, Danijel Žurčić, Jadranka Trifković, Milena, Jovana i Mićo Ostojić iz Frankfurta, Bad Sodena i Švalbaha.

- Došli smo sa namerom da gledamo utakmicu sa našim zemljacima i da nam dan bude lep. Prvi put smo svi ovde i oduševljeni smo. Vrhunski je pripremljeno sve. Čuli smo za SKC, a danas smo se uverili da je sve tako kako se o njima priča. Veoma smo zadovoljni, a pogotovo što je naša reprezentacija pobedila - govori nam Mićo Ostojić.

Sa njima u društvu je Danijel Žurčić koji je došao iz mađarskog Kečkemeta.

- U poseti sam kod mog ujaka Gorana Tomića Kajle i na njegov poziv sam došao na SKC štand sa rođakom Dimitrijem Tomićem. Atmosfera je fenomenalna. Mnogo ljudi sam upoznao i svi su jako srdačni, jednostavno, fenomenalni - reče Danijel.

Prodato 2.000 ćevapa

- Posećenost je bila odlična oba dana. Potrudili smo se da i ove godine ponudimo samo domaće srpske specijalitete. Pored pečene prasetine, bilo je ćevapa u ogromnim količinama, pilećih bataka, domaćih kolača, domaće rakije - naveo je Robert Jovanovski.

Kako smo saznali, pre završetka drugog dana sve što je bilo za hranu je prodato. Pečenje ja najbrže otišlo, a prodato je preko 2.000 ćevapa i bezbroj kolača i piletine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online