Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.06.2018.
20:20
M. Stanković - Vesti A

Nije drugarski biti sebičan

U Hamburgu godinama dobro sarađuju Srpske dopunske škole "Jovan Jovanović Zmaj", Generalni konzulat Srbije i hram Svetog arhangela Mihaila, a plod te saradnje je i gostovanje glumaca beogradskog pozorišta Lektira, koji su izveli dve predstave.

M. Stanković
Nestrpljenje: Puna sala pred prvu predstavu

Pred prvu predstavu u režiji profesorke Dragane Rašuo priređena je i mala izložba dečjih radova.

- Ovo sam ja crtao - pokazao nam je Konstantin Stojimirović (7) s ponosom svoje radove.

Predstavu "Sebični berberin" izveli su Evgenija Eškina Kovačević i Danijel Kovačević. Oni su odmah uspostavili kontakt sa oduševljenom publikom mališana, a uživali su i stariji. Dvoranom su odjekivali smeh, aplauzi , pa i cika mališana. Predstava je imala važnu poruku o drugarstvu koje mora da nadvlada sebičluk.

M. Stanković
Konstantin pored svojih radova

Učenici Srpske dopunske škole iz Hamburga, koju organizuje profesor Dragana Rašuo, su u pauzi između dve predstave izveli scenski prikaz "Ko je najbolji?" Mesece su glumili: Jana Bodžić, Radoš Garović, Sava Pajović, Lazar Tasić, Milan Popov, Emilija Kleba, Maja Prokić, Jovana Grob, David Rikanović i Ema Nikolić, pa su se skoro i posvađali, ali je sve pomirila Milica Kos, koja je glumila godinu i odala priznanje svakom mesecu za važnost i lepotu.

Posle dvočasovne pauze u drugoj predstavi "Jazavac pred sudom" glumci Mihajlo Laptošević, Dejan Stojaković, Jakob Jevtović i Daniel Kovačević su oduševili zreliju publiku.

M. Stanković
Gosti iz Bremena sa konzulom Ivanovićevom (krajnja desno) i glumcima

Pored brojnih zemljaka iz Hamburga, došla je i grupa đaka i roditelja iz Srpske dopunske škole u Bremenu.

- Veoma mi se dopala predstava, a posebno što je bila komična. Ceo dan je bio divan. Putovali smo vozom, metroom, autobusom, ali smo se osvežili na jezeru Alster u centru Hamburga i lepo se družili- izjavila je Mia Marković (14) gošća iz Bremena.

Zaslužni roditelji

Veliki doprinos realizaciji svih događanja u okviru pozorišnog dana su dali članovi Saveta roditelja i Školskog odbora, Đurđica Stojanović, Dragan Jovičić, prota Siniša Vujasinović, Biljana Durić, Biljana Grob, Vera Kusmuk, Vasilije Lalić i dr Ljiljana Menkof.

Predstave su izvedene u prostorijama udruženja vikendaša u sali koja ima binu, a u dvorištu i zabavni park gde su deca uživala između predstava.

Konzul, sveštenici, profesori

Predstavama i druženju sa glumcima su prisustvovali Lidija Ivanović, konzul GK RS iz Hamburga i oba sveštenika, protojerej Siniša Vujasinović i protonamesnik Aleksa Milinković.
- Rado sam došla da uživam u pozorišnim predstavama sa profesionalnim glumcima, jer volim glumu. Svojevremeno sam organizovala pozorišne predstave sa đacima i roditeljima - rekla nam je profesorka Tatjana Stefanović koja je ranijih godina organizovala Dopunsku nastavu srpskog jezika.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online