Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.06.2018.
18:18
M. Stanković - Vesti A

Uz decu se i roditelji nadmetali

Po divnom sunčanom danu u Hamburgu je održan kros RTS-a koji je organizovao Savet roditelja Srpske dopunske škole "Jovan Jovanović Zmaj" u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije i Srpskom pravoslavnom crkvom. Deca su se nadmetala u grupama prema uzrastu (stariji, srednji i mlađi uzrast) i polu, a takmičili su se i roditelji. Najuspešniji su osvojili diplome RTS-a.

- Tradicionalno, takmičenje smo organizovali na Hornu, pored prelepog parka pogodnog za trčanje. Divan prostor i lepo vreme su iskorišćeni i za zajedničko druženje uz odličnu hranu i piće - objasnila nam je profesorka Dragana Rašuo.

Ovog puta su za organizaciju bile zadužene Vera Kusmuk i Danijela Bojović iz Saveta roditelja i Vasilije Lalić i Ljiljana Menkof iz Školskog odbora. Roštilj majstori su bili Dragan Garović i Nenad Kos.

Jovana Valentina Grob je u kategoriji srednji uzrast devojčice osvojila treće mesto i zadovoljno nam je objasnila:

- Meni se svidelo na krosu i baš sam srećna što sam dobila diplomu. Posle je takođe sve bilo lepo. Puno sam se družila i igrala sa drugarima.

Radost i za odrasle

- Dragi roditelji, hvala vam što ste se danas okupili u ovolikom broju. Deca su imala finu zabavu, a mislim da mi odrasli nismo ostali uskraćeni u našem veselju. Hvala svima koji su pomogli u pripremanju zajedničke trpeze i hvala na prilozima za bolesnog mladića. Sakupljeni novac će biti prosleđen dalje - zahvalio je Vasilije Lalić u ime Školskog odbora.

Diploma i aplauzi

Isidora Stojanović je osvojila prvo mesto u grupi mlađe devojčice.
- Mnogo volim sport i trčanje, a treniram i jahanje. Veoma sam srećna što sam postigla uspeh jer sam pored diplome dobila i aplauze, a posle sam se sa drugaricama lepo igrala u prirodi. Imali smo i hranu koju volim.

Celodnevnim aktivnostima su prisustvovali i konzul Lidija Ivanović i hamburški paroh Siniša Vujasinović. Profesorka Dragana ističe i humanitarnu akciju tokom koje je sakupljeno 172 evra pomoći za naše građane koji se leče u Flensburgu.

- Imali smo lepo takmičenje, divnu hranu (hvala ženama!), fantastične majstore na grilu, ekskluzivnog di-džeja i džentlmene koji su s nama sklanjali. Ali, najveće hvala našoj divnoj deci koja su se lepo družila i fino ponašala. Bilo je divno videti ih u školskim majicama i nasmejane. Njima treba da omogućimo da se okupljaju i danas smo to uspeli - zahvalila je svima Vera Kusmuk.

REZULTATI:

Dečaci (stariji uzrast)
1. Đorđe Lalić
2. Milovan Lalić
3. Luka Rakanović

Devojčice (stariji uzrast)
1. Teodora Pešić
2. MariJa Prokić
3. Milica Pešić

Dečaci (srednji uzrast)
1.Luka Rikanović
2.Strahinja Stajić
3. Mihajlo Buda

Devojčice (srednji uzrast)
1. Ema Nikolić
2. Milica Kos
3. Jovana Valentina Grob

Dečaci (mlađi uzrast)
1. Aleksandar Jovičić
2. Marko Đorđević
3. Nemanja Nikolić

Devojčice (mlađi uzrast)
1. Isidora Stojanović
2. Maja Prokić
3. Kristina Hubert

Mame
1. Svetlana Popov
2. Ivana Lobsin
3. Slađana Ranković

Tate
1. Branko Kusmuk
2. Vasilije Lalić
3. Zoran Popov
 





 

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Brus Li sa Dunava
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online