Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.02.2018.
19:22
Z. Vicelarević - Vesti A

Konzulat traži još jednog nastavnika

Srpska pravoslavna crkva i Dopunska škola na srpskom jeziku u Vizbadenu organizovale su proslavu školske slave Sveti Sava. U prepunoj sali sportskog centra otac Aleksandar Marković je sa kumovima slave i brojnim mališanima prelomio slavski kolač.

Z. Vicelarervić
Čekaju nove drugare: Deca dopunske škole sa gostima

Kumovi ovogodišnje školske slave bili su članovi porodice Nebojše Paradilovića, a kumstvo je za narednu godinu preuzela porodica Nebojše Milenkovića.

Posle lomljenja slavskog kolača, priređen je prigodan program u kome su učestvovali učenici dopunske nastave u Vizbadenu, Anastasija i Jovan Mitić, Petar i Janko Marković, Marko Đorđević, Anastasija i Vukašin Živanov, Hristina Marković i Miljana Medić.

U folklornom delu programa učestvovali su najmlađi članovi Srpskog društva Dunav. Program su pripremili otac Aleksandar Marković i nastavnik Vladimir Živanov.

Gosti proslave bili su Vojin Dragišić i Vladimir Rajić, konzul i vicekonzul Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, koji su predstavili nove ideje konzulata na temu dopunske nastave.

Oni su naveli da je konzulat pokrenuo inicijativu za Dopunsku nastavu na srpskom jeziku u okviru Hesena i trudi se da sakupi što veći broj dece.

- U tu svrhu smo pripremili dokumentaciju za konkurs Ministarstva prosvete Srbije i da u aprilu apliciramo za dobijanje još jednog nastavnika. Ideja je da se to predstavi i ovde na školskoj slavi, insistira na dopunskoj nastavi i da se poveća broj dece koja bi pohađala nastavu. Jedan od prioriteta Branka Radovanovića, generalnog konzula u Frankfurtu, jeste da se podigne kvalitet nastave. Imamo jednog nastavnika, Vladimira Živanova, i želja je da dođe još jedan nastavnik. Ovo je dobar povod da se srpsko građanstvo na ovim prostorima upozna sa programom rada konzulata i njegovim ciljevima - rekao je vicekonzul Vladimir Rajić.

Prijava za Dopunsku nastavu na srpskom jeziku se može naći na internet strani konzulata u Frankfurtu i može se poslati mejlom, faksom ili pismom.

Makedonka specijalni gost

Specijalni gost bila je Bisera Filipovski, nastavnica makedonske dopunske nastave u Hesenu i Rajnland Falsu.
- Mi smo veoma počastvovani pozivom da i naša deca iz makedonske dopunske učestvuju na ovoj divnoj proslavi, a posebno smo zahvalni nastavniku Vladimiru Živanovu na pozivu da podelimo radost za vaš praznik. Nažalost, zbog objektivnih razloga naša deca nisu mogla da dođu, ali sam ja kao njihov predstavnik došla da čestitam slavu i poželim sve najbolje našim prijateljima - rekla je nastavnica Filipovski "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online