Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.04.2019.
22:15
O. Đoković - Vesti A

Gradonačelnik druguje sa Srbima

Pre nekoliko dana u opštinskoj sali pariskog predgrađa Dransi održan je koncert Biseri lastu dočekuju. U goste KUD-u Biseri došla su društva Mladost, Izvor i "Abrašević", a sve ih je srdačno pozdravio gradonačelnik Žan-Kristof Lagard. U sali je 700 zemljaka aplauzima pozdravilo nadigravanje etno majstora koji su atmosferu doveli do vulkanskog usijanja, a u nastupima je uživao i mesje Lagard.

O. Đoković
Uvek puna sala: Nastup KUD bISERI

U Dransiju bi KUD-u Biseri sve bilo teže da nije gradonačelnika Lagarda. Članovi našeg udruženja se diče time što je prvi čovek opštine njihov bliski drugar i prijatelj. Gradonačelnik je Biserima omogućio prvoklasne uslove za rad, širom otvorio vrata baletske sale s ogledalima, teatar im daje za spektakle, a posebno je vredna Srpska kuća u kojoj godinama Biseri održavaju sastanke, prikupljaju humanitarnu pomoć, organizuju izložbe i druge programe, tamo druguju, slave, dočekuju prijatelje.

Na svakom nastupu Biserovih folkloraša predsednik opštine je u publici, obavezno poskoči do scene izgovori reči dobrodošlice i naklonosti Srbima.

Žan-Kristof Lagard za "Vesti" kaže da ima samo reči hvale za srpsku dijasporu.

- Kako sam i potpredsednik Grupe francusko-srpskog prijateljstva, mogu bolje da procenim od koliko je velike koristi za Francusku i Evropu saradnja sa srpskom dijasporom na planu kulturnog i ekonomskog bogatstva. Godinama sam uz srpska udruženja, a najviše uz KUD Biseri i Oro i dobro sam se osvedočio u vaše tradicionalne vrednosti. Impresioniran sam fantastičnim kapacitetom i snagom kojom svoje nasleđe prenosite sa generacije na generaciju.

Gradonačelnik ističe da je srpska zajednica u potpunosti integrisana u sve modele Francuske Republike.

- Oduševljava me što vidim koliko je Srba izabranih u naša zvanična republička tela. Vaš preduzetnički i kulturni dinamizam je veliko bogatstvo i za našu zemlju, zato ste primer uspešne integracije.

O. Đoković
Reči dobrodošlice: Žan-Kristof Lagard i Đuro Ćetković

Pravi čovek na pravom mestu

Koliko Žan-Kristof Lagard voli Srbe nastanjene u Dransiju, toliko Srbi cene njega, uvek ističući zahvalnost za sve što im je priuštio. Neko bi pomislio da je naše gore list, prisan, širok, jednostavan, svakome pristupačan, a pod kožu se uvukao i svim meštanima Dransija koji ovako prosuđuju:

- Pravi čovek na pravom mestu.

Taj njihov gradonačelnik je visoko vrednovan i u Francuskoj, poslanik je regije Sen-Sen-Deni, predsednik Saveza demokrata i nezavisnih (UDI) i na vrhu je njihove liste za Evropske izbore 2019. godine. Posreći li mu se na glasanju 26. maja, "biće meda" i za Srbe, jer im nikad neće okrenuti leđa kao što ni do sada nije priznao nezavisnost Kosova ili kao što glasno osuđuje NATO bombardovanje.

Ponosni na poreklo

Predsednica KUD Biseri je Aleksandra - Aki Milošević (26) koja predvodi 700 članova (uključujući i roditelje), a izvanredno sarađuje sa Bojanom Stefanovićem, predsednikom Saveza srpskog folklora Francuske. Zajednički moto njihovog delovanja je:
Ponosni na svoje poreklo za šta su dobili pohvalu i od gradonačelnika Lagarda.

O. Đoković
Saradnici: Aleksandra Milošević i Bojan Stefanović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online