Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.03.2019.
22:51
O. Đoković - Vesti A

Sans ostao bez ruža

Zbog predsednika Udruženja Šumadija, gradić Sans, udaljen 130 kilometara od Pariza, ostao je bez ruža. Sve ih je pokupovao Goran Radovanović sa namerom da svakoj članici i pripadnici nežnijeg pola ulepša 8. mart.

O. Đoković
Predsednik delio cveće: Goran sa Brankom Prlinom, Stanom Bilbijom i Tajis Protić

I, jeste, svaku je slatko poljubio i svaka mu poljubac uzvratila, a da mu supruga Svetlana nimalo nije bila ljubomorna.

- Odlučio sam da u opštinsku salu pozovem pripadnice prve generacije Srba u Sansu, one koje su decenijama verno prolazile kroz vrata našeg udruženja i kreirale zajednička druženja. Velika mi je čast bila da ih okupim. Penzionerke su i zaslužile su ovo veče - u dahu je izgovorio Goran Radovanović.

Kad je veče odmaklo, Goran im je glasno poručio:
-Žene, sve vas volim!

Bila je tu i najmlađa "pripadnica nežnijeg pola", Goranova ćerkica Tijana, "tatino zlato", tako je opisao. E, ta ljupka Tijana je svakom gostu ponudila kafu "dočekušu".

Oduvek je Udruženje Šumadija, imalo čelnike kojima su prevashodni ciljevi bili dopunska škola, fudbal, folklor i okupljanja povodom raznih praznika.

Ovaj put je Goran okupio 70 slavljenika. Sva mesta popunjena. Uz slavljenice su stigli pratioci, vešti da povedu pesmu, ponajbolje to radi bivši predsednik "Šumadije" Mirko Savović koji kad god pusti glas, mora uvis da podigne i tri prsta.

U ovoj ženskoj noći štimung je režirao i bend, dobro znaju koja muzika godi okupljenima.
- Iskreno, ne znam im ime, ja ih prozvala ekstra bend, super su, dakle, ekstra su - prokomentarisala je vidno raspoložena Ruža Savović.

A, bendu je pravo ime Rakija. Naravno da su super.

Iz Pariza, spremna za pesmu i igru, došla četa odabrana, predvodila je Stana Bilbija, donedavna predsednica Svesrpske zajednice Francuske. Među njima obavezni Sloba Šumadinac Janković, saliven mu crni sako, leptir-mašna samo što ne poleti, ma, ne bi se tako uredio ni da je krenuo u čuvenu parisku Operu.

Vesnu Savović oslovljavaju sa "trener folklora", što znači da vodi dečji folklorni ansambl.
- Ona ne staje. Hoće mališane da pretvori u zvezde - hvali je predsednik Goran.

I, udri u veselje! Kod nas Srba se, momentalno, sa zvukom harmonike pali zeleno svetlo, čim je čuješ - noge same poskoče i nikad se ne umore.
- Oduvek smo takvi! - ponosno je prokomentarisa penzionerka Milijana Radovanović.

A kad je došlo vreme da se društvo raziđe i sitni sati odmakli, Parižanka Stana glasno primeti:
- Pa, tek smo počeli!

Učio od starijih

- Posebno uvažavam bivše predsednike "Šumadije", drago mi je što su ostali verni članstvu i s nama su na svakom skupu. Od njih sam učio i uvek sam spreman da im glasno kažem hvala - priznanje je dvometraša Gorana Radovanovića.

Majstor za pečenje

Dobro raspoloženje, kroz stomak, kreirao je Dejan Mikić, majstor za pečenje. Ide mu taj posao, u završnoj fazi produkti se rumene i izazovno mirišu, a u svemu tome pomaže mu "emotivna šefica" Marina Jeremić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online