Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.01.2019.
03:00
O. Đoković - Vesti A

Izvorna pesma za boemsko veselje

Dva sprata, dve sale, dve muzičke grupe i stotinu veseljaka prvi put je primio restoran Kod Vesne koji je nastavak dojučerašnjeg gurmanskog okupljanja pod imenom Kod dve sestre. Nova gazdarica, plavokosa Vesna nastavlja rad sa dotadašnjim vernim gostima, a među prvima su istraživači-veseljaci, članovi Svesrpke zajednice Francuske (SZF).

O. Đoković
Neumorni u veselju: Žensko društvo nije znalo za predah

- Mi smo malo nestašni, pa volimo da menjamo mesta okupljanja. Za ovogodišnji ispraćaj stare godine, probe radi, odabrali smo Vesnu, a ona je osvetlala obraz. Trpeza bogovska, a kompletno piće bilo je uračunato u cenu, što znači pij koliko hoćeš i možeš i koliko ti dozvoljava vozačka dozvola - objašnjava Stana Bilbija, čelnica SZF-a.

Predrag Janković sa svojom Darom, Branka Prlina, Ljubica i Bernar Lernje, Branka Spasić, Ljiljana Cvetković, Slobodan Đekić, Slobodan Slavković, Jasna i Vitomir Milenković, Milka Karan, Ruža Momić, Vićo Banda, Maja Nikolić, Svetlana i Petko... -teško ih je sve nabrojati, ali je važno spomenuti Silviju i Željka Adžića.

- Iz Beograda su, turistički radnici, oni nam organizuju trinaestodnevni boravak u Izraelu, od 17. do 29. aprila. Došli su da drugujemo. Željko je ovo veče bio ispomoć u konobarisanju, a Silvija svakome od nas pri ruci - nabraja Stana.

E, koliko se pevalo! Ne dadoše četvoročlanoj muzičkoj grupi, koju predvodi pevač i gitarista Dragan, ni da predahne, a i sami su krivi jer im na popisu sve pesme sveta. Ipak, za slavljenike se najviše lepile naše izvorne i boemske, više puta ponavljala se "Repriza života", što je posebno godilo okupljenima srednjih godina i pokojem veteranu, a dobro im je išla i jedna francuska u kojoj se ponavlja: Ole-ole-le...

Bio je to darak francuskim gostima koji su stalno uzvikivali:

- Hajde, prijatelji, da pletemo francusko-srpsko prijateljstvo!
Kad je reč o pletenju, naravno, neumorno se plelo i kolce. Naučili ga i Francuzi, a među njima najbolja i najveštija je, Srbima najvernija, Anik Turk.

O. Đoković
Predah pred pesmu

Penzionerski rastanak u zoru

A može li se pogoditi do koliko sati je doček trajao? Gornji sprat, većinom u penzionerskim godinama - do četiri sata posle ponoći. A mladi u prizemlju? Izgleda da se još nisu razišli.

Sveštenici da oproste

Bila je Stana najraspoloženija, kolovođa u svemu. Jednim okom vatra živa, a drugim motri da joj šta ne promakne, pa reće i ovo:
- Neka nam sveštenstvo oprosti što Srbi po tradiciji svetsku Novu godinu nikad ne dočekuju posno, kako bi trebalo u vreme pred Božić. Nije to lepo prema veri, ali takvi smo.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online