Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2018.
08:10
O. Đoković - Vesti A

Za freskopis hrama 5. 500 evra

Velika reč je hvala, a moguće ju je preslikati i na zahvalnost koju prema parohiji i istoimenoj crkvi Sv. Save osećaju čelnice Svesrpske zajednice Francuske (SZF) Stana Bilbija i Suzana Reljić, što je dovelo do lepe saradnje sa crkvom, pa i do donatorske večeri.

- Oduvek nam u susret izlaze staratelj hrama Sv. Save prota Nikola i njegovo sveštenstvo, širom nam otvaraju vrata svečane sale za naša okupljanja, pa je red da i mi njima zahvalimo. Kako se već godinama ulepšava hram Sv. Save, došao je red na freskopis zidova, a i moja ideja da organizujemo donatorsko veče u svrhu prikupljanja sredstava za završnicu oslikavanja naše bogomolje - govori Stana Bilbija.

Gosti iz Obinjija i Holandije

- Sreća da sam imala goste, naše verne prijatelje iz Obinjija, kod njih redovno idemo na Sarmijadu, kao i iz Holandije, iz Nijmegena, kod njih smo bili na Svetosavskom balu. E, kako su nam doneli lepo cveće! Hvala im! - govori Stana Bilbija.

Naumljeno - učinjeno, proti Nikoli na toj večeri predato je 5.500 evra, lep gest zahvalnosti za sve dosadašnje, na šta je i prota odgovorio sa iskreno "Hvala" i održao lepu besedu.

Večera je održana u pariskom predgrađu Noazi l Sek, aktivista Krstan Kesić je bez nadoknade otvorio vrata velike sale Kod Kesića, dakle, eto njegovog uloga u donarstvu. Ulogu darovaoca imali su i restorani Kod Suzane, Kod dve sestre i Kastelo (Mališa), prodavnica Rizo, KUD Kozara, Čeda Krasnić, Mile Stanković Nišlija. Ulaznica za večeru iznosila je 25 evra, moglo se i dodati, pa je najveći donator bio Gojko Krajišnik koji je ispisao ček na 2.000 evra. Zanimljivo je da je veliku pomoć u pripremi večeri dala Francuskinja Anik Tirk, zasukala rukave, stizala gde treba.

Dakle, dobro se pojelo, dobro se popilo, trajalo do pet ujutro, muzika nije znala za pauzu, zbog čega je i tu izgovarana reč: "Hvala", na šta su pevačica Mirela - Mila Milošević (pomagala joj ovdašnja Emilija Živković) i klavijaturista Zoran Jovanović (došli iz Srbije) takođe uzvraćali svojom zahvalnošću.

Ipak, organizatorka Stana Bilbija je iznela bujicu primedbi:

- Razočarana sam! Nadala sam se većem odzivu. Istina, došli su konzulka Nina Veličković, predsednik Saveza Srba Romeo Milošević i Ivica Jović (Epon), bivši čelnik dijasporaca Miloš Janković, ali mnogi nisu došli, zaista je za ovu svrhu premalo 120 zemljaka. Izuzev članova SZF i Kola srpskih sestara nikog nije bilo iz naših klubova. Sramota! Molila sam ih i za pomoć kod sređivanja sale i konobarisanja, samo nam je KUD "Abrašević" poslao četiri mlađana pomagača, a iz SKD Izvora, koji inače deluje pri crkvi Sv. Sava, došla je jedna devojka, pomogla kod postavljanja stolova i otišla.

Eto, sve je bilo tako, pa se u zaključku može reći da je šteta da su zahvalnost crkvi malo pokvarile neke propratne zaboravnosti i nemarnosti.

Put u Moskvu

Čelnice SZF Stana Bilbija i Suzana Reljić poznate su i kao turističke incijatorke i predvodnice, pa su za 15. maj organizovale petodnevno putovanje u Moskvu.
- Odazvalo se 25 naših članova, u cenu do 720 evra uračunat je avionski prevoz, hotel, vodiči po Moskvi, obilasci i sve usluge. Svi se veselimo tom putu - najavljuje Stana.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online