Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.01.2018.
18:55
O. Đoković - Vesti A

Igralo se dok kukovi zabole

Zime nije bilo u Parizu, u noći dočeka 2018. upisano je plus 11 stepeni. Naravno, kao i u celom svetu, i pariski ulazak u dolazeću je bio, raspevan, razigran, a takav je doživljen i u montrojskom restoranu Kod dve sestre.


Marokanku Sorej dovela je drugarica Leskovčanka Marija Cvetković, Kidža Belđilali (16) je Alžirka, Dorian Long je Francuskinja, pevaju, u kolo se hvataju, lepo im među Srbima, a putokaz im Nišlijka Gordana Bukvić, 40 godina žiteljka Pariza:

- Kolo bez mene ne može, za merak odigram prvo kolo, kuk zaboli, sad sam zalepljena za stolicu, a sutra ću šepati.

Stotinak veseljaka rasporedilo se na dva sprata, ritmom su ih umarale dve muzičke grupe (Srđan Grujičić, Rajko Gligorijević i Danijel Puhek, iz Srbije je stigao Dragan Kurta sa svojima), a proticalo je po receptu "zato, braćo, pijmo ga, dok ne pukne zora".

E, koliko se do zore množilo kolo-kolo-naokolo stolova, cupkalo i skakalo, pevalo i podvriskivalo, u struku uvijalo, svaka želja-pesma je realizovana, a zagrljaji i poljupci se nisu stigli izbrojati. Svega ima kad se u srce veselje ubrizga.

Kao na traci klizili su tanjiri nakrcani najmilijom hranom, a i potvrđeno je da od šljivovice i vina nema efikasnijeg pogonskog goriva. Gazdarice Tanja Prokić i Milica Prlina uniformisane u srebrne čizmice, kao i žensko osoblje, pobrinule su se da svima ugode. Profesionalno su delovali konobari Milena Jovanović, Vanja Miladinović, Miloš Zečević, Darko Šiljković i Miško Minić, dok je ulaz autoritativno obezbeđivao tamnoputi džin Stefan.

Žaklina i Zoran Marinković, Mira i Daća Dimitrijević, Goca i Slaviša Popović, Slava Jovanović, Dušica Petronijević, Radiša Milosavljević i Gorica Arsenijević predvode golemo društvo, ovako objašnjavaju:

Šef se umorio

Iako su šefu kuhinje Ljubiši Stojanoviću desne ruke bili Snežana Lopačić i Nikola Živić, ipak je priznao:
- Žestoko sam se umorio, odmaraću se iduće godine.
Snežana, uzgred, procvrkuta:
- Volela bih da dobijem na "grebi" i odem na Kipar!

- Iz Smedereva smo, Svilajnca, Kragujevca, Valjeva, dogovor za doček je bio čas posla.
Kvartet kumova čine gost iz Kraljeva Jovan Jovanović (75, prijavljuje da je najstariji među veseljacima) i "Parižani" Snežana Jovanović, Stefan Seher i Mira Janković iz Dobrovca, koja na pitanja o očekivanjima, ovako odgovara:

- Meni je Vučić dobar, bolji od Trampa i Putina, a Makrona vidim kao svoje dete, mlad, lep i obećao je povećanje penzija.

Dođe to do deda Jovana, te smesta naruči:

- Hajde, potrudite se da taj vaš Makron bude veći prijatelj Srbima od dosadašnjih francuskih predsednika.

Jurnjava kazaljki bila je prebrza, stiglo se do praska šampanjca kojim je načeta 2018. Zato, Nova godino, dobrodošla!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online