Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.02.2019.
20:15
O. Đoković - Vesti A

Dan državnosti Srbije u Parizu: Veče za ponos

Veče za ponos Srbije! Slavio se u Parizu Dan državnosti, a u prekrasnu bel-epok rezidenciju ambasadorke Nataše Marić stiglo je oko 700 gostiju. Bilo je tu uglednih zvanica iz diplomatskog i vojnog kora, senatora, poslanika, predstavnika Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane Francuske, kao i Međunarodne organizacije Frankofonije i direktor Medefa.

M. Milanović i O. Đoković
Primali čestitke: Ambasadorka Marić, Danijela Čubrilo, pukovnik Nikolić

Među gostima su, takođe, bili i Žan Kristof Bison, zamenik urednika "Figaroa", Patrik Beson, pisac i novinar, glumac Žan-Mark Bar, unuk francuskog generala Tranijea Pjer Tranije, pukovnik Žak Ogar, direktor aerodroma Nikola Notber, poslanice u Skupštini Francuske srpskog porekla Ljiljana Tangi i Živka Pak, koja je ujedno i predsednica Grupe francusko-srpskog prijateljstva, zatim admiral Anri Lakaj, kao i ambasadori Hrvatske, Albanije, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Turske i Grčke.

Srbiju su pozdravili i predstavnici raznih kompanija, univerzitetski profesor harizmatični i izgledom neobični prof. dr Igor Bogdanov, a maticu su predstavljali i uspešni slikari Milan - Cile Marinković, Marko Stupar, Radovan Kragulj, Jarmila Vešović, Ljilja Dier Pavlović, Jelena Gvozdenović, Dragana Pajović, velika grupa muzičke omladine, nastavnici u dopunskoj školi, kao i plejada viđenih i cenjenih dijasporaca. U dugom redu čekalo se na pozdrav domaćina, ambasadorke Nataše Marić, otpravnika poslova u Unesku Danijele Čubrilo, pukovnika Miroslava Nikolića, izaslanika odbrane, i pukovnikove supruge.

Srpska dijaspora je i ovaj put delovala kao najlepši buket, a pripada joj i mnoštvo pohvala za promotersku ulogu matice i tkanje brojnih poznanstava. U garderobi, uz obavezan osmeh, bez predaha su radile Suzana, Aleksandra, Marina i Biljana, vrhunsku trpezu i posluženje organizovali su naše restorandžije Slaviša i Milenče, a "stručni" konobari bili su Željko, Miloš, Marijana, Draga, Vesna, Sneža, Kristina, Miško, Dejan, Nenad, Milivoje, Katarina, Maja i Isidora.

Prvi put tokom proslave Dana državnosti održana je i pozdravna beseda koju su pevanjem himni "Bože pravde" i "Marseljeze" načele Sofija Petrović (sopran, operska pevačica) i Sanja Radinović (klavir), posle čega je ambasadorka Marić slikovito prikazala i sećanje na istorijski i prijateljski francusko-srpski put.

- Zahvaljujem se svim Francuzima, novinarima, profesorima, vojnicima, umetnicima, humanitarcima, političarima, mojim kolegama diplomatama, svima koji su radili na promocije moje Srbije i koji to nastavljaju. Neki su prisutni ovde, sve ih toplo pozdravljam - rekla je ambasadorka Nataša Marić.

I govor Živke Pak je bio u duhu prijateljstva, ali i najave dolaska predsednika Makrona u Srbiju, da bi finiš ove iskrene dobrodošlice bio obojen uzvikom:
- Živela Srbija! Živela Francuska!

M. Marković i O. Đoković
"Bože pravde" i "Marseljeza": Anja i Sofija

Blistali od zadovoljstva

Milan - Cile Marinković i supruga Beba, čija se ćerka Danica udala za Filipa Karađorđevića, sa svih strana su primali čestitke povodom rođenja unuka Stefana. Cile i Beba su blistali od zadovoljstva i najavili odlazak u London na proslavu unukovog prvog rođendana.

Šarmantna zubarka

Prilikom upoznavanja stomatologa Bratislave Banović, pijanistkinje Fransoa Bife i njenog supruga Đorđa Arsenijevića, poete i direktora KC Koreje, ljupkoj zubarki Bratislavi Đorđe je šeretski rekao:

- Veoma ste simpatični, ali voleo bih da se viđamo što manje.

Svet na tlu Srbije: Predsatvnici Australije, SAD, Kanade, Južne Afrike, Holandije, Tajlanda i Islanda

Najslađi gosti

Najmlađi gosti na prijemu bili su Matej (8) i njegova sestra Sara Škrelić (7). Matej se ovako predstavio:

- Idem u srpsku školu i dobar sam đak. Ovde je mnogo ljudi, ali nije dobro što nema dece, nema ni moje najbolje prijateljice Save Stanisavac. Kad odrastem biću veterinar.

Njegova sestrica je dodala:

- I ja učim srpski, biću učiteljica.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online