Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.05.2019.
18:15
Z. Mirković - Vesti A

Poslanik FPO: Glasanje važnije nego ikad

Izbori za Evropski parlament, koji se u Austriji održavaju u nedelju, sada su važniji nego ikada, ocenjuje poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u bečkom parlamentu Nemanja Damnjanović pozivajući sve austrijske građane da izađu na biračka mesta i iskoriste pravo glasa.

Z. Mirković
Nemanja Damnjanović sa novim liderom FPO Norbertom Hoferom

- EU se pokazala u mnogim oblastima pozitivno, ali nažalost bilo je i velikih problema i lošeg razvoja, posebno 2015. posle migrantske krize, gde se potvrdilo da mnogo toga u EU ne funkcioniše kako bi trebalo - objasnio je on.

Damnjanović ističe da će glasati za kandidate FPO, a da je razlog za to što slobodarci vode realnu politiku, kako u Austriji, tako i na nivou EU.

- Za razliku od političkih protivnika koji na svojim pozicijama u EU zastupaju sve osim Austrije i njene građane, poslanici FPO u Evropskom parlamentu uvek deluju u interesu svoje zemlje. Možda je nekom čudna ova izjava, ali primera radi veliki broj uredbi, zakona koje donosi Brisel ne može tek tako da se primeni na svaku članicu. Nisu jedini problemi koje boje će biti pomfrit ili šnicla, već postoje mnogo veći izazovi sa kojima bi trebalo da se suočava Brisel. EU se ponaša kao neko ko vam naređuje izdaleka šta ćete da radite u sopstvenoj kući - kritikovao je on.

Ukazao je da ne može dati glas Socijaldemokratskoj partiji Austrije (SPO) i Zelenima, jer su na vlasti u Beču dokazali kakvu politiku vode, a to je politika neprestanog zaduživanja.
I ovog puta je FPO, kako je podsetio, na visoka mesta stavila kandidate srpskog porekla, čime poseban značaj daje našoj zajednici u Austriji.

Z. Mirković
Ružica i Nemanja Damnjanović sa nosiocem liste FPO Haraldom Vilimskim

Na visokom petom mestu liste kandidata nalazi se Vesna Šuster iz Donje Austrije, rodom iz Srbije i na 12. mestu Konstantin Dobrilović rodom iz RS.

- Nadamo se da će bar jedan od naših predstavnika ući u Evropski parlament, što će značiti da će po prvi put u poslaničke klupe EU sesti poslanik srpskog porekla - kaže Damnjanović podsećajući da je našim kandidatima moguće dati glas prednosti.

Kurc nas kopira

Što se kandidata Narodne partije (OVP) tiče, Damnjanović kaže da njihov lider Sebastijan Kurc kopira program FPO, i pokušava da vodi politiku EU ne razmišljajući o posledicama po Austriju.

- Da bismo izdejstvovali određene preko potrebne promene u EU trebalo bi da biramo FPO, jer je to jedina stranka koja garantuje bolju budućost građanima Austrije, ali i cele EU - naglasio je on dodajući da zato daje glas listi koju predvodi Harald Vilimski.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online