Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.03.2019.
18:15
D. Pašić A

Glasanjem čuvate i svoje zarade

U Gornjoj Austriji je sve u znaku predstojećih izbora u Radničkoj komori, koja već godinama predstavlja važnu instituciju kada je reč o pravima radnika. Brojni naši zemljaci su članovi Radničke komore i imaju pravo da biraju predstavnike.

D. Pašić
Komora je advokat radnika: Franc Molterer na priredbi udruženja "Nikola Tesla"

Zamenik direktora Radničke komore Franc Molterer je na nedavnoj priredbi udruženja "Nikola Tesla" u Lincu ukazao koliko je značajno brojno učešće na izborima i za radnike i za Radničku komoru, odnosno predstavnike Frakcije socijaldemokratskog sindikata (FSG).

- Od najboljeg advokata u radnim i socijalnim postupcima do vrhunskog savetovanja u pitanjima zaštite potrošača ili poreza na zarade, kao i zastupanja radničkih interesa prema politici i privredi. Radnička komora pruža zaposlenima mnogo. Ako se izračuna članarina ove usluge u proseku dnevno iznose samo 23 centa, a samo u prošloj godini za svoje članove u Gornjoj Austriji Radnička komora je izborila 102 miliona evra. Novac koji su zaposleni napornim radom zaslužili, a koji im je bio uskraćen i koji verovatno nikada ne bi videli da nije Radničke komore - istakao je Molterer.

Visokokvalitetne usluge i interesno-političko zastupanje Radničke komore nikako se ne sme uzimati "zdravo za gotovo". Ovoj važnoj radničkoj ustanovi potrebna je podrška zaposlenih, koju će pokazati odzivom na predstojećim izborima.

- Namera aktuelne vlade Republike Austrije je da znatno oslabi Radničku komoru, pa je podrška Socijaldemokratskom sindikatu trenutno važnija nego ikada ranije. Molim sve koji imaju pravo glasa da ga iskoriste - apelovao je Franc Molterer na priredbi našeg udruženja.

Ko želi da Radnička komora i ubuduće nastavi uspešan rad i da se odbrane prednosti socijalne države, treba da podrži Listu 1 na kojoj se nalazi doktor Johan Kaliauer iz Socijaldemokratskog sindikata (FSG), poručuju iz Radničke komore.

Listići i na kućnu adresu

Na izborima za Radničku komoru koji se odžavaju od 19. marta do 1. aprila članovi odlučuju ko će ih u sledećih pet godina predstavljati u Parlamentu Radničke komore. Mnogi će glasati u preduzeću, a svi ostali će od 4. marta glasačke listiće dobiti poštom na kućnu adresu. Iz komore savetuju da je najbolje da odmah po dobijanju listića, zaukruže kandidata i glasački listić vrate u koverti koja im je dostavljena. Tako će izbeći da se listić izgubi među gomilom prospekata ili da ga zaborave.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online