Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.02.2019.
20:12
D. Pašić - Vesti A

Radnici zaslužuju više

Oliver Ranisavljević, sekretar Zajedince Srba u Tirolu i zamenik predsednika Sprske pravoslavne omladine iz Inzbruka (SPOJI), jedini je kandidat srpskog porekla koji učestvuje na izborima u Radničkoj komori pokrajine Tirol, koji se održavaju od 27. januara do 7. februara.

D. Pašić
Veruje u podršku: Oliver Ranisavljević

- Uveren sam da u narednom mandatu mogu lično da utičem na nepravedno ponašanje prema našem narodu, a takođe i da zastupam prava svih radnika u Tirolu - samouvereno poručuje Ranisavljević.

Zanimljiv je put koji je prešao ovaj mladi čovek da bi došao u poziciju da pomogne brojnim radnicima, ne samo srpskog porekla, kako bi ostvarili svoja prava.

- Od 2006. godine sam aktivan u sindikalnom pokretu. Najviše sam osetio potrebu da zastupam prava naših ljudi, svih radnika i zaposlenih u Tirolu kada sam pročitao knjigu "Senjski rudari u štrajku 1903. godine". Pošto sam rodom iz Despotovca, ta priča o nepravdi prema rudarima baš me dotakla - kaže Ranisavljević.

Početkom 2008. upoznao je Vladimira Vlajića, osnivača SPOJI koji ga je samo nekoliko dana posle osnivanja, uključio u organizaciju.

- Sindikat Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca 2013. obratio se Zajednici Srba u Tirolu u vezi s kandidatima na izborima radničke komore. Na preporuku Zajednice Srba u Tirolu i Vladimira Vlajića našao sam se na listi kandidata i bio izabran. Od 2015. do 2017. pohađao sam sindikalnu školu i usavršio se na temu radničkih prava. Iste godine održani su izbori Radničkog saveta na železnici gde sam dobio petogodišnji mandat da zastupam moje kolege - navodi dalje Ranisavljević

Smatra da je bitno učešće na ovim izborima jer tako može da zastupa prava radnika pri Radničkoj komori na pokrajinskom nivou, kao i interese srpske zajednice u Tirolu.

- Ne bih da zaboravim ni podršku Đuje Tešanović-Bećirević iz Salcburga, koja je prva žena stranac u skupštini jednog glavnog pokrajinskog grada u Austriji. Ona je zaslužna za uspostavljanje veze između Zajednice Srba Tirol i Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca koji su jedini pokazali spremnost da prime nekog našeg na svoju listu - ističe Oliver Ranisavljević.

Inzbruk-Lomnica-Inzbruk

Oliver Ranisavljević je rođen 1990. godine u Inzbruku. On je treća generacija porodice Ranisavljević koja živi u Austriji. Posle završenog zabavišta u Inzbruku, roditelji su ga poslali u Srbiju, u njihov rodni kraj, selo Lomnicu kod Despotovca, gde je završio prva četiri razreda osnovne škole. U Inzbruk se vratio 2000. godine gde je iznova učio nemački jezik u petom razredu. Posle osnovne upisao je Železničku školu. Nakon završetka srednje škole usavršavao se na železnici kao tehničar za hidroelektrane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online