Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2018.
18:10
Ž. Marković - Vesti A

Lovćen raste uz prijatelje

Sportsko-kulturni klub Lovćen iz Volfurta organizovao je zabavu sa kulturno-umetničkim programom, a u goste su im došli članovi KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha. Oni su pred više od 300 gostiju izveli dve koreografije: prvi ansambl - Igre iz Gornje Resave, a mlađi uzrast - Igre iz Trstenika.

Ž. Marković
Autentični kostimi: Prvi ansambl KUD "J. J. Zmaj" iz Feldkirha

- Veoma sam zadovoljan koreografijama naših gostiju iz Feldkirha i mogu da iskažem sve pohvale tom klubu, svaka im čast kako rade. Veliko im hvala što su došli jer mi još nemamo folklornu grupu. Zahvalio bih upravi i članovima našeg kluba koji su večeras služili goste u sali. Zahvaljujem i sponzorima jer bez njih ovo ne bi moglo da se održi - Radničkoj komori Forarlberga i opštini Volfurt. Hvala i posetiocima koji su došli u ovako velikom broju da podrže naš rad i ovu našu zabavu - izjavio je Darko Brajović, predsednik Lovćena.

Srđan Krstić iz Svilajnca, etnolog, etnokoreolog i etnomuzikolog koji radi u KUD-u "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha, navodi da su došli da daju podršku Lovćenu, klubu koji je posle dugo vremena obnovio rad.

- Apsolutno smo zadovoljni našim domaćinom, klubom Lovćen, mi smo tu da im pomognemo u svakom smislu i da ih podržimo. Na večerašnjem nastupu imali smo igre iz okoline Resave koreografiju Dajane Kostić sa vrlo autentičnim kostimima. Napravili smo i jedan mali performans, nešto što radimo na probama, igrali smo samo segmente melodije u opremi za igranje na probi, znači cipele, suknja ili pantalone i majica - kaže Srđan Krstić.

Vladan Čačić, iz kluba iz Feldkirha, kaže da im je drago što sarađuju s Lovćenom.

- Izašli smo u susret ovom društvu koje je tek počelo da radi punom parom, da se afirmiše ovde u Forarlbergu. Mi smo mnogo iskusniji i funkcionišemo već 19 godina. Sarađujemo i sa austrijskim društvima i odazivamo se svim pozivima, koje nam opštine iz Forarlberga šalju da nastupamo na njihovim manifestacijama. Aktivno sarađujemo i sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Bregencu sa ocem Goranom, a u Feldkirhu sa ocem Nikolom. Imamo u našem KUD-u oko 50 familija i oko 70 igrača u tri grupe, mali, srednji i veliki ansambl - naveo je Čačić koji je rodom iz okoline Čačka.

Podrška iz Švajcarske

- Došao sam ispred Udruženja Majevičana iz Švajcarske da podržim ovu zabavu našeg kluba Lovćen, jer svaki početak je težak. Atmosfera je odlična sa dosta folklora, muzike i igre - izjavio je Radislav Đokić predsednik Udruženja Majevičana iz Švajcarske, kojem je društvo pravila supruga Ljiljana Kostadinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online