Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.10.2018.
19:15
D. Pašić - Vesti A

Bosiljak i u banji zamirisao

Kulturno-umetničko društvo Bosiljak iz Velsa dobilo je veliko priznanje pozivom da učestvuje na 14. festivalu kulture, koji je održan u Bad Išlu, predivnom gradiću smeštenom u poznatoj turističkoj regiji Salckamergut u Gornjoj Austriji. Ove godine program je posvećen brojnim strancima ne samo u ovom mestu nego u celoj pokrajini.

D. Pašić - Vesti
Prvi Srbi na festivalu: Folkloraši Bosiljka i predsednik Ljiljak (prvi sleva)

Učestvovalo je 20 udruženja, festival je otvorio gradonačelnik Bad Išla Hans Hajde, a Predrag Ljiljak, predsednik našeg kluba je prezadovoljan nastupom.

- Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo i čast što smo se našli na ovoj manifestaciji, jer je to prvi put da jedno srpsko društvo dobije poziv da učestvuje. Domaćin nam je obezbedio sve uslove da se predstavimo brojnim gostima kao i druge zajednice. Mislim da smo ostavili odličan utisak jer posle našeg nastupa smo dobili brojne pohvale. Domaćin je kazao da će nas pozvati i sledeće godine čemu se već radujemo - navodi Ljiljak, koji je sa koregrafom Zoranom Jovanovićem putovao sa folklorašima u Bad Išl.

Osim nastupa folklorne sekcije klub iz Velsa je organizovao i štand na kome su između ostalog bile razne pite, gibanica i vina vinarije "Mikić" iz Srbije. Ljiljak naglašava da su ovakvi festivali dragoceni ne samo za KUD Bosiljak nego za celu srpsku zajednicu u ovom delu Austrije:
- Iskoristili smo odličnu priliku da se brojnim gostima predstavimo u najlepšem mogućem svetlu i da vide da smo deo ovog društva, a naši članovi su dobili brojne aplauze za nastup - zadovoljno ističe Ljiljak.

D. Pašić - Vesti
Prolaznici su probali domaće specijalitete

Besplatan prevoz

S obzirom na to da je Vels udaljen od Bad Išla skoro sto kilometara bilo je neophodno naći prevoz za članove društva. Obično se plaća autobus koji dnevno košta i više od 1.000 evra, a ovog puta su domaćini iz Bad Išla poslali autobus za članove Bosiljka.

D. Pašić - Vesti
Nastup našeg kluba nagrađen aplauzom

Slano lečilište

Bad Išl se nalazi u Gornjoj Austriji i ima oko 13.000 stanovnika. Ovaj grad administrativno pripada okrugu Gmunden i bio je svojevremeno najvažnije nalazište soli u Austriji. Uz to Bad Išl je poznato termalno lečilište, koje godišnje poseti oko 430.000 turista i jedna je od najlekovitijih banja u Austriji.

D. Pašić - Vesti
Zajednička slika sa drugim učesnicima



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online