Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
19:53
Z. M. - Ž. T. A

Dan ćevapa na Donauparku

Na ovogodišnjem Donaupark festivalu, koji se održava od 7. do 10 juna posetioce očekuje šarolik gastronomski i muzički program, a vrhunac manifestacije biće Ćevapčići festival, dan posvećen ovom balkanskom specijalitetu. Program Donaupark festivala predstavili su Ali Saeidi i Robert Stijedl članovi udruženja Folksfest, organizatori ove tradicionalne manifestacije.

Z. Mirković
Najbolje sledi na kraju: Organizatori i Moma Šišić

Donaupark je osmišljen da prezentuje šarolikost grada Beča i kulture naroda koji žive u njemu, susrete i druženja u prijateljskoj atmosferi i predstavljanje bečkih gastronoma. Organizatori su uložili veliki trud kako bi Donaupark festival još jednom dokazao kao da je ova manifestacija od velikog značaja za grad Beč gde će se susretati prijatelji iz zemalja kao što su Austrija, Mađarska, Srbija, Hrvatska, BiH, Turska, i druge.

Ovogodišnji program počinje u četvrtak, Fitnes i porodičnim danom, uz promociju zdravog načina života i pravilnog vežbanja za sve uzraste. Drugi dan festivala pod nazivom Austrijski delikatesni dan prikazaće sve najbolje od austrijske kuhinje. Drugog dana festivala održaće se i Svetsko prvenstvo u pljuvanju koštica trešanja udalj.

Trećeg dana u subotu, održaće se Gulaš festival koji povezuje austrijsku i mađarsku tradiciju uz takmičenje za najbolji gulaš godine.

Nedelja je rezervisana za ono najbolje, Ćevapčići festival, manifestacija koja spaja Austriju i Balkan, bečku opuštenost i vatreni balkanski mentalitet. Promotivno lice i jedan od učesnika Ćevapčići festivala Moša Šišić izjavio je da zadovoljan što će ove godine biti deo ove manifestacije.

Na bini će se smenjivati brojne plesne grupe i muzičari sa najboljom balkanskom muzikom, a naravno, bez trubača to ne bi bilo to. Pored Šišića sa bendom, nastupiće i trubački orkestar Dejana Lazarevića. Brojne folklorne grupe igraće celog dana.

Donaupark festival se i ove godine održava u jednom od najvećih parkova Beča Donau parku koji se nalazi u neposrednoj blizini Dunava i čuvenog tornja Donauturm, između 21. i 22. bečkog becirka.

Besplatan ulaz

Osim gastronomije posetioci će uživati u koncertima pop-rok i narodne muzike, koncertima kulturno-umetničkih društava.
Donaupark je jedan od najvećih festivala na otvorenom sa besplatanim ulazom, koji osim velike ponude kulinarskih specijaliteta i pića, organizuje zanimljiv i bogat program za decu. Biće postavljeni vazdušni dvorci za skakanje, stanice za šminkanje, tekvondo-stanica, tramboline i druge aktivnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online